Федерален апелативен съд във вторник постанови, че Доналд Тръмп няма

...
Федерален апелативен съд във вторник постанови, че Доналд Тръмп няма
Коментари Харесай

Тръмп няма имунитет, ще го съдят до дупка за диверсия

Федерален апелативен съд във вторник постанови, че Доналд Тръмп няма имунитет против обвинявания, че е възнамерявал да анулира провалянето си на изборите през 2020 година Това доближава някогашния президент на Съединени американски щати една стъпка по-близо до започването на невиждан углавен развой по обвинявания, че е подкопавал американската народна власт и предаването на властта в Белия дом.

Решението, което Тръмп съвсем несъмнено ще апелира, отхвърля опита му да избегне съд, докато консолидира позицията си на любимец за президентска номинация на Републиканската партия за вота на 5 ноември.

Делото ще остане в изчакване най-малко до 12 февруари, с цел да се даде време на екипа на Тръмп да апелира пред Върховния съд на Съединени американски щати.

Тричленен състав от Апелативния съд на Съединени американски щати за столичния окръг Колумбия отхвърли изказванието на Тръмп, че той не може да бъде преследван, защото обвиняванията били свързани с формалните му отговорности като президент.

" За задачите на това наказателно дело някогашният президент Тръмп стана жителят Тръмп с всички форми на отбрана на всеки различен обвинен ", написа в единомислещото решение. " Но всеки функционален имунитет, който може да го е защитавал, до момента в който е бил президент, към този момент не го пази от това правосъдно гонене. "

Адвокатите на Тръмп твърдяха, че някогашните президенти имат право на отбрана с необятен юридически обсег и не може да има наказателно гонене за публични дейности, в случай че първо президентът не мине през решение за импийчмънт от Камарата на представителите, доказано с премахване от служба от Сената.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР