Федерален апелативен съд разреши незабавно да влезе в сила законът

...
Федерален апелативен съд разреши незабавно да влезе в сила законът
Коментари Харесай

В Индиана забраниха смяната на пола

Федерален апелативен съд позволи неотложно да влезе в действие законът на Индиана, забраняващ грижите, потвърждаващи пола, за транссексуални младежи (процедурата у нас е позната като промяна на пола).

Окръжен съд на Съединени американски щати в Индиана издаде предварителна възбрана предишния юни, която блокира използването на закона, трябваше да влезе в действие на 1 юли. Но във вторник Апелативният съд на Съединени американски щати за седми окръг наложи прекъсване на тази възбрана, оставяйки законът да бъдат натрапен.

Републиканският губернатор Ерик Холкомб подписа законопроект 480 на Сената предишния април,

забраняващ интервенциите, хормоналното лекуване и блокерите на пубертета

за задачите на смяната на пола за всеки под 18 години, макар че изрази подозрения по отношение на законодателството.

Четирима транс младежи и техните фамилии, плюс доктор и здравна клиника, неотложно заведоха дело, оспорвайки закона, като споделиха, че той нарушава няколко раздела от Конституцията на Съединени американски щати, както и Закона за налична здравна помощ. Те са показани от Американския съюз за цивилен свободи и неговия филиал в Индиана.

Съдията, издал разпореждането, сподели, че тези, които оспорват закона, евентуално ще съумеят да потвърдят изказванията си, тъй че той блокира възбраната, до момента в който делото продължава. Но страната апелира, което докара до заповед от Седми окръг.

Индиана е един от 23-те щата, които са забранили някои или всички грижи, потвърждаващи пола, за трансмладежи. Законите са блокирани в няколко щата, до момента в който се гледат правосъдни каузи, а един, в Арканзас, е анулиран от федерален съд, само че това решение се апелира.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР