Federal Trade Commission (FTC) и Facebook водят преговори по мултимилиардна

...
Federal Trade Commission (FTC) и Facebook водят преговори по мултимилиардна
Коментари Харесай

САЩ готви мултимилиардна глоба за Facebook

Federal Trade Commission (FTC) и Фейсбук водят договаряния по мултимилиардна санкция, която да приключи следствието на американската организация по практиките за дискретност на данните на потребителите на обществената мрежа, написа The Washington Post, цитирайки свои източници.

Глобата би била най-голямата, която организацията в миналото е налагала на софтуерна компания, само че двете страни към момента не са постигнали съглашение по точната ѝ сума, изяснява изданието. Ако договарянията се провалят, FTC ще отнесе въпроса в съда.

Самата Фейсбук удостовери, че води договаряния с организацията, само че отхвърли повече детайлности. FTC. отхвърля коментар.

Обвиненията към обществената мрежа в Съединените американски щати включват корист с данни, неуспехи в намаляването на речта на омразата, разпространението на дезинформация от Русия и други.

Най-голямата санкция, която FTC е налагала на софтуерна компанията бе $22,5 милиона против Гугъл.
 Фейсбук търси 150 чиновници за офис в София
Фейсбук търси 150 чиновници за офис в София

За него ще се търсят хора, които приказват турски, съветски и казахски

Разследването на организацията против Фейсбук стартира през март предходната година след абсурда с Cambridge Analytica - компанията, която е злоупотребила с персоналните данни на 87 милиона американци. То се концентрира върху това дали обществената мрежа съблюдава предишно съглашение от 2011 година да усъвършенства своите практики.

Освен да заплати санкция, Фейсбук може да се наложи и да промени част от своите практики. Всяко съглашение сред FTC и компанията би трябвало да бъде утвърдено от арбитър, съгласно американското законодателство.

Социалната мрежа може и да реши да не приема съглашение, а да се бори в съда, само че това значи и разпит на топ мениджъри на Фейсбук, което може да се окаже надалеч по-увреждащо.

Миналата година Фейсбук съобщи, че ще оспори санкция от регулаторите във Англия по случая с Cambridge Analytica.
 Фейсбук завърши една от най-тежките си години с рекордна облага
Фейсбук завърши една от най-тежките си години с рекордна облага

Акциите на компанията се изстреляха с 12 процента
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР