Federal Retirement Thrift Investment Board (FRTIB), най-големият публичен пенсионен фонд

...
Federal Retirement Thrift Investment Board (FRTIB), най-големият публичен пенсионен фонд
Коментари Харесай

Най-големият държавен пенсионен фонд в САЩ се отказва от инвестиции в китайски акции

Federal Retirement Thrift Investment Board (FRTIB), най-големият обществен пенсионен фонд в Съединени американски щати, ще изключи търгуваните в Хонконг акции от портфейла си и няма да включва скъпи бумаги, регистрирани в континентален Китай на фона на възходящото напрежение сред Пекин и Вашингтон, се споделя в прессъобщение от фонда.

По-конкретно, управляваният от FRTIB Международен фондов индексен капиталов фонд (I Fund) ще промени своя бенчмарк от показателя MSCI Europe, Australia and Far East (EAFE) (който наблюдава цените на акциите в Европа, Австралия и Далечния изток) на световен MSCI All Country World ex USA ex China ex Hong Kong Investable Market Index (MSCI ACWI IMI ex USA ex China ex Hong Kong Index), като се изключи акции на Съединени американски щати, континентален Китай и Хонконг. Първият показател също не включва скъпи бумаги, търгувани на тържищата в континентален Китай.

Броят на съставените елементи на портфейла на I Fund ще се усили от 798 на 5,6 хиляди, броят на пазарите, в които влага, ще се усили от 21 на 44.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР