ФБР застреля и уби мъж от Юта, за когото се

...
ФБР застреля и уби мъж от Юта, за когото се
Коментари Харесай

Агенти на ФБР застреляха мъж, заподозрян в заплаха към президента

ФБР простреля и умъртви мъж от Юта, за който се твърди, че е отправял онлайн закани да убие президента Джо Байдън и прокурора от Ню Йорк Алвин Браг, до момента в който е изпълнявал заповед в дома му в Прово.

Разследването включвало обвинения, отправял хипотетични закани против политици и публични фигури, настояват обвинителни документи, получени от NBC News.

Заподозреният е разпознат в документите за обвиняване като Крейг Делю Робъртсън.

Твърди се, че в понеделник Робъртсън насочи опасност, споменавайки пътуването на Байдън до Юта тази седмица, като сподели, че би трябвало да приготви своя камуфлаж и снайперска пушка.

Предполагаемата опасност от страна на Робъртсън към Браг включваше оповестяването му за политически хак, обвързван с Джордж Сорос, и скрит план за убийството му в гараж, се споделя в обвинителните документи.

В обвинителните документи се споделя, че Робъртсън загатва доста други политици, в това число основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс, основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд и губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм.

Според обвинителните документи Робъртсън е имал „ желание да убие минимум Д.А. Браг и президента Джо Байдън “.

Високопоставен чиновник на администрацията сподели, че Байдън е бил осведомен за нападението на ФБР в сряда сутринта, преди плануваните събития в Ню Мексико. В противоположен случай Белият дом препраща всички въпроси към Министерството на правораздаването.

Байдън би трябвало да бъде в Юта довечера преди обществено събитие в четвъртък в Солт Лейк Сити, отдадено на опазването на здравето на ветераните.

В изказване ФБР съобщи, че „ преглежда пукотевица, осъществена от сътрудник, която се е случила към 6:15 сутринта в сряда, 9 август 2023 година в Прово, Юта “.

„ Инцидентът стартира, когато специфични сътрудници се пробваха да връчат заповеди за арест и обиск в жилище. Субектът е умрял “, споделиха от ФБР.

Превод: GlasNews.bg

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР