ФБР започна ново разследване на бившата кандидатка за президент на

...
ФБР започна ново разследване на бившата кандидатка за президент на
Коментари Харесай

ФБР с ново разследване срещу Хилъри Клинтън

ФБР стартира ново следствие на някогашната кандидатка за президент на Съединени американски щати Хилари Клинтън поради активността на благотворителната ѝ фондация, оповестява Hill, представен от РИА " Новости ", съобщи БГНЕС. Според изданието ФБР ревизира дали Фондация " Клинтън " е нарушавала законите в интервала, в който тя заема длъжността държавен секретар на Съединени американски щати. Следователите би трябвало да открият дали " донорите " на благотворителната фондация са получавали държавна помощ откакто са създали даренията си, както и да схванат дали организацията е работила в сходство с данъчното законодателство.

Засега няма мнения от представители на Клинтън или фондацията. И по-рано чиновници на ФБР са разследвали активността на фондацията в опит да открият дали благотворителната активност е по схемата " пари против услуги " и дали Клинтън има отношение към това до момента в който е била на поста посланик номер едно на Съединени американски щати. Като държавен секретар Клинтън заобиколи открити процедури и употребява персонален сървър за част от служебната си преписка. Заради това бе разследвана за допустимо приключване на секретна информация. След това обаче ФБР не откри закононарушение в дейностите ѝ, макар че бяха открити към 100 писма със секретна информация, а към 30 хиляди електронни писма са били изтрити в нарушаване на процедурата.

Новините за прекъсването, възобновяването и повторното прекъсване на следствието доведоха до доста влияние върху известността на кандидатката на демократите за президентските избори през 2016 година. На тях победи Доналд Тръмп.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР