ФБР се бои от руска и китайска намеса в изборите

...
ФБР се бои от руска и китайска намеса в изборите
Коментари Харесай

ФБР се бои от руска и китайска намеса в изборите за Конгрес

ФБР се бои от съветска и китайска интервенция в изборите за Конгрес
Федералното бюро за следствие /ФБР/ е обезпокоено от приписваните на Русия и Китай акции за интервенция, които могат да окажат въздействие върху промеждутъчните избори за Конгрес в Съединени американски щати при започване на ноември. Това съобщи почитан представител на службата за сигурност.

„ ФБР е разтревожено от продължаващите акции за интервенция от страна на Русия, Китай и други страни, в това число Иран, които са ориентирани против подкопаването на вярата в американските демократични институции и оказване на въздействие върху публичното мнение и политиката на администрацията. Тези дейностите също по този начин могат да повлияят върху мнението на гласоподавателите и вземането на решения по време на американските избори през 2018 и 2020 година “, сподели той.

Представителят на разследващата общественост акцентира, че Съединени американски щати преглеждат „ задграничната интервенция в своите избори като опасност за демокрацията си “. „ Аспектите на тези акции одобряват разнообразни форми, в това число под формата на увеличаване на различията в обществените мрежи... разпространяване на задгранична агитация “, сподели той.

Американските служби за сигурност приписват на Русия интервенция в изборния развой през 2016 година Американският президент Доналд Тръмп и неговите близки съветници неведнъж са отхвърляли всички обвинявания за непозволени контакти с съветски публични лица по време на предизборната акция. Москва също неведнъж е определяла като безпочвени изказванията, че се е пробвала да повлияе на хода на президентските избори в Съединени американски щати. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР