ФБР съобщи, че групата Lazarus Group , съвместно с хакери

...
ФБР съобщи, че групата Lazarus Group , съвместно с хакери
Коментари Харесай

Хакери от КНДР откраднаха £450 млн. в най-мащабната кражба на криптовалута

ФБР заяви, че групата Lazarus Group, взаимно с хакери от APT38, са виновни за кражбата на 620 милиона $ в Ethereum.
Според разведки на Съединени американски щати хакерската група Lazarus се управлява от Главното разследващо бюро на Северна Корея.
Групата Lazarus работи повече от 10 години с благословията на държавното управление на Северна Корея.
Министерството на финансите на Съединени американски щати заяви, че кражбата е обвързвана с електронни адреси, употребени от Lazarus. Кражбата е осъществена посредством онлайн играта Axie Infinity.
Според представител на американското Министерство на финансите, „ Съединените щати знаят, че Северна Корея от ден на ден разчита на противозаконни действия, в това число киберпрестъпления, за генериране на доходи за своите оръжия за всеобщо заличаване и стратегии за балистични ракети, до момента в който се пробва да избегне строги наказания на Съединени американски щати и Организация на обединените нации ".
Същите хакери бяха упрекнати за офанзивите с WannaCry през 2017 година, които засегнаха 200 000 компютъра по целия свят. Смята се също и че групата е виновна за хакването на интернационалните банки и потребителски сметки, както и за хакерските атаки против Sony Pictures Entertainment през 2014 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР