ФБР официално се обърна към американците с молба да рестартират

...
ФБР официално се обърна към американците с молба да рестартират
Коментари Харесай

ФБР съветва: При първа възможност рестартирайте рутерите си

ФБР публично се обърна към американците с молба да рестартират домашните си рутери при първа опция. Причината е вирусът VPNFilter. До момента този малуер е засегнал над 500 000 мрежови устройства, само че се отстранява след рестартиране на рутера. В известие на FBI Internet Crime Complaint Center (IC3), които извънредно рядко насочат сходни препоръки, се показва, че вирусът е дело на задгранични киберпрестъпници и визира устройства от разнообразни производители, написа mediabricks.bg.

VPNFilter се прицелва в рутерите на дребни офиси и домашни консуматори. Малуерът е кадърен да събира данни и информация преминаващи през него, да употребява устройството за свои цели и да блокира интернет трафика. В допълнение към рестартирането от ФБР поучават да се смени паролата на устройството и да се обнови фърмуера.

След рестартирането на рутерите, те още веднъж могат да станат жертва на VPNFilter, само че инфектираните устройства стават доста по-малко. За това ФБР цели колкото се може повече устройства да бъдат рестартирани за къс интервал от време.

Авторите на VPNFilter могат да получат достъп до всяко мрежово устройство наранено от творението им, а по-късно да го употребяват за атакуване на други устройства. За това експертите по кибер сигурност предлагат на потребителите в международен мащаб да послушат препоръките на ФБР.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР