ФБР: Не зареждайте телефона си на тези места. ФБР предупреждава

...
ФБР: Не зареждайте телефона си на тези места. ФБР предупреждава
Коментари Харесай

ФБР: Не зареждайте телефона си на тези места

ФБР: Не зареждайте телефона си на тези места. ФБР предизвестява потребителите да не употребяват публични станции за зареждане на телефони, с цел да избегнат излагането на устройствата си на злотворен програмен продукт.
Обществени USB станции – като тези,
ситуирани в моловете и по летищата, се употребяват за разпространяване на злотворен програмен продукт и програмен продукт за наблюдаване, съгласно туит на клона на ФБР в Денвър. От организацията не дават съответни образци, оповестява CNN.
„ Носете лично зарядно устройство и
USB кабел и използвайте електрически контакт “, поучава организацията.

Въпреки че публичните станции за зареждане са привлекателни за мнозина, когато устройствата им са с сериозно изтощена батерия, специалистите по сигурността от години показват опасения по отношение на тях.
„ Само като включите телефона си в
компрометирано зарядно, вашето устройство към този момент е инфектирано и това излага на риск всичките ви данни “, изяснява Дрю Пайк, някогашен чиновник на охранителната компания Authentic8, пред CNN.

Кабелът, който употребявате за зареждане на телефона, се употребява и за изпращане на данни от него към други устройства. Например, когато включите вашия iPhone към вашия Mac с кабела за зареждане, можете
да изтегляте фотоси от телефона на компютъра си.
Ако портът е злепоставен, няма ограничаване за информацията, която хакерът може да вземе, изяснява Пайк. Това включва имейл, текстови известия, фотоси и контакти.

Федералната комисия по връзките (FCC) също насочи предизвестие посредством пост, че компроментиран
порт за зареждане може да разреши на
злоумишлен човек да заключи устройство или да извлече персонални данни и пароли от него.

„ В някои случаи нарушителите може съзнателно да са оставили включени кабели в станциите за зареждане “, съгласно обявата в блога на FCC. „ Дори има известия за разпределяне на инфектирани кабели като промоционални дарове. “
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР