ФБР издирва Гордото момче след изчезването му дни преди присъдата на 6 януари

...
Кристофър Уоръл, член на Гордите момчета, който беше осъден в
Коментари Харесай

Кристофър Уоръл, член на Гордите момчета, който беше осъден в съдебен процес по седем обвинения, свързани с действията му по време на нападението на Капитолия на 6 януари 2021 г., трябваше да бъде осъден във федералния съд във Вашингтон в петък, но е сега липсва, според съдебните регистри и Прокуратурата на САЩ за окръг Колумбия.

„Интересуваме се да чуем всички членове на обществеността, които биха могли да имат информация относно местонахождението на г-н Уоръл“, каза Пати Хартман, говорител на прокуратурата на САЩ за окръг Колумбия, каза пред CNN в изявление.

ФБР публикува плакат за издирване на 52-годишния Уоръл, в който се казва, че той е „нарушил условията за освобождаване в очакване на присъдата“.

„Кристофър Джон Уоръл се издирва за нарушаване на условията за освобождаване в очакване на присъда по федерални обвинения, свързани с насилието в Капитолия на Съединените щати във Вашингтон, окръг Колумбия, на 6 януари 2021 г.“, се казва на плаката. „Беше издадена федерална заповед за арест на Уоръл в Окръжния съд на Съединените щати, окръг Колумбия, Вашингтон, окръг Колумбия, на 15 август 2023 г.“

CNN се свърза с адвокатите на Уоръл.

Уоръл е бил под домашен арест във Флорида. Случаят му се превърна в кауза célèbre в десните кръгове поради здравословните му проблеми, докато беше в затвора, и твърденията, че служителите са се бавили, за да му осигурят медицинско лечение за счупен пръст. Той също е диагностициран с неходжкинов лимфом и в един момент се заразява с Covid-19, докато е в затвора.

Присъдата на Уоръл беше отменена във вторник и беше издадена заповед за ареста му, според съдебните регистри.

Федералните прокурори искаха 14-годишна присъда за Уоръл, според меморандума на правителството за присъдата, който беше представен в неделя.

„Уорел беше признат за виновен, след съдебен процес, в който се е лъжесвидетелствал, за нападение на група полицаи със смъртоносно и опасно оръжие, за да осуети сертифицирането на Конгреса на изборния вот през 2020 г. и мирния преход на властта“, пишат прокурорите в меморандума.

ФБР помоли всеки, който има информация за местонахождението на Уоръл, да се свърже с местния офис на ФБР или с най-близкото американско посолство или консулство.

Хана Рабиновиц и Кейтлин Поланц от CNN допринесоха за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР