ФБР е иззело "строго секретни" и още по-чувствителни документи от

...
ФБР е иззело "строго секретни" и още по-чувствителни документи от
Коментари Харесай

ФБР е иззело строго секретни документи от Тръмп

ФБР е иззело "строго секретни " и още по-чувствителни документи от имението на някогашния президент Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго във Флорида.

Това съобщи АП. Агенцията се базира на документи от съда.

Агентите на ФБР са взели 11 комплекта секретни документи от имението по време на претърсването в понеделник.

Сред конфискуваните документи има такива, които са обозначени освен като строго секретни, само че и като "чувствителна информация " - специфична категория, предопределена да пази най-важните секрети на страната, които, в случай че бъдат разкрити обществено, могат да нанесат "изключително тежки " вреди на ползите на Съединени американски щати.

В правосъдните документи не се показват съответни детайлности за информацията, която може да съдържат документите.

Федералните сътрудници са разследвали евентуални нарушавания на три разнообразни федерални закона, в това число този, който урежда събирането, предаването или загубата на отбранителна информация според Закона за шпионажа. Другите закони се отнасят до укриването, осакатяването или премахването на документи и унищожаването, смяната или подправянето на документи при федерални следствия.

Тръмп твърди, че всички конфискувани от сътрудниците документи са "разсекретени ", и твърди, че би ги предал, в случай че Министерството на правораздаването го е поискало.

Макар че настоящите президенти по принцип имат право да разсекретяват информация, това пълномощие отпада незабавно откакто изоставен поста си и не беше ясно дали въпросните документи в миналото са били разкрити. Дори пълномощията на настоящия президент да разсекретява информация могат да бъдат лимитирани във връзка с секрети, свързани с стратегии за нуклеарни оръжия, секрети интервенции и оперативни служащи, както и някои данни, споделяни със съдружници.

Тръмп резервира притежанието на документите макар многочислените претенции от страна на организациите, в това число Националния списък, да съобщи президентските архиви в сходство с федералния закон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР