Фб Евгений КъневВ развитието или по-скоро в липсата на развитие

...
Фб Евгений КъневВ развитието или по-скоро в липсата на развитие
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Разбирате ли защо сме сами в казуса с Македония? Защото ни управляват ориенталци, а не европейци

Фб Евгений Кънев

В развиването или по-скоро в неналичието на развиване на България се вижда, че има тежък проблем, който видно ни е оставил на дъното на във всички ранглисти.

Откриването му обаче очевидно ни убягва.

Ето забавен коментар по тематиката на икономиста Евгений Кънев. 

" Напоследък около пандемията посетих много места в България, за които по-рано нямах време.

Заедно с прелестната природа, нашата Родина е също по този начин получила като “компенсация ” неприлично и неспособно ръководство.

1. Минавам моста на Дунав към Румъния.

Изпитах национално оскърбление да видя по какъв начин до румънската граница - по средата на Дунав - колата ми се друсаше върху зле закърпен асфалт, а румънската част беше като западноевропейски равен път. И това е Румъния, която беше по-бедна от нас до началото на века.

Подобно е ситуацията съвсем на всеки граничен пункт - постоянно нещата са по-добри от другата страна на границата, макар че три от петте ни съседки не са членки на Европейски Съюз.

2. Посещавам Рилски Манастир.

Пълно е с задгранични туристи.

За страдание ми се наложи да посетя тоалетна, с цел да се пренеса в соца: извънредно смърдящо място, без тоалетна хартия, без очевидно почистване, с амортизирана тоалетна санитария. Иначе за всичко друго в комплекса са се намерили пари за реставрация.

Какво ли са си помислили чужденците за нас?

3. Отивам да посетя националното благосъстояние Перперикон и още няколко национални обекта в близост.

Освен ужасните пътища, които не ме изненадаха, виждам какъв брой сме надалеч от концепцията за исторически и културен туризъм.

Най-общо някой е решил, че няколко камъка и обработени скали са супер атракция. Толкова ли е мъчно на нашите управнически глави да отидат и видят по какъв начин се прави в цивилизованите страни?

Освен пътища и инструкции до мястото, да се създадат съоръжения, зали за прожекции на събитията и живота в тези времена; музей с находките и реституция в автентичен тип на зали, кули и дворци, за какво и по какъв начин е издигнато всичко. Вместо това всичко е оставено на въображението на посетителите или на платени екскурзоводи, които да го предложат на хората без въображение. Плюс няколко табели с надписи.

А преди време вървях във Виргина, Гърция, на по-малко от 100 км от границата с България. Отидете и вижте какво значи исторически туризъм.

Клето БГ ръководство.

Примери доста, само че и тези три са задоволителни да създадем разлика сред патриоти на приказки и на каузи.

Как да се гордеем, че Румъния е била част от България при Симеон при тази действителност през днешния ден?

Как да величаем православието при тези тоалетни в Рилския манастир?

Как да се гордеем с историята ни, откакто не можем да я разкажем и покажем на чужденците?

Сега разбирате ли за какво сме и сами в проблема с Македония? Защото не можем да артикулираме на понятен за съюза, в който членуваме език за какво Македония не покрива критериите за участие.

Защото ни ръководят ориенталци, а не европейци.

Разбирате ли какъв брой са кухи нашите патрЕоти, които даже не са забелязали тези обстоятелства за 4 г във властта?

Голото кичене с история, за която нямаш никакви заслуги е лъжепатриотизъм. Да имаш опция да направиш Родината си по-красиво място и да не направиш изпитание е изменничество.

Лесно е да си родолюбец с думи за предишното, мъчно е да си родолюбец с персонален образец и каузи тук и в този момент. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР