Файловата системата ще стане част от ядрото на платформатаLinux ядрото

...
Файловата системата ще стане част от ядрото на платформатаLinux ядрото
Коментари Харесай

Microsoft одобри поддръжка на exFAT в Linux

Файловата системата ще стане част от ядрото на платформата

Linux ядрото ще се снабди с поддръжка на файлова система exFAT (снимка: CCO Public Domain)

Microsoft разгласява спецификацията на файловата система exFAT и утвърди нейната поддръжка в Linux. С тази стъпка компанията продължи да поддържа общността с отворен код, заяви SiliconA ngle.

exFAT е един от главните, само че невидими съставни елементи в екосистемата на потребителските технологии. Файловата система е внедрена в Windows и се употребява от стотици милиони портативни устройства, в това число USB устройства.

Досега Linux нямаше лична поддръжка на exFAT, защото технологията е частна. В резултат на това потребителите трябваше да изтеглят програмен продукт от външни източници, с цел да извършват съществени задания като свързване на USB устройство или SD карта от камерата към компютъра.

„ За нас е значимо общността на Linux да може решително да употребява поддръжката на exFAT в ядрото на Linux. Ние публикуваме спецификации на exFAT, с цел да улесним внедряването и да осигурим съгласуемост ”, споделя Microsoft в изказване.
още по тематиката
По-рано Microsoft се причисли към консорциума Open Invention Network (OIN), който беше основан, с цел да отбрани Linux общността от правосъдни каузи за интелектуална благосъстоятелност.

Участието на американска корпорация в OIN всъщност значи единодушие на Microsoft да даде на всички членове на организацията безвъзмезден безграничен лиценз за цялото си патентно портфолио.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР