Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship, полуфиналРайли

...
Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship, полуфиналРайли
Коментари Харесай

Опелка надигра Кирьос за финал на клея в Хюстън


Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship, полуфинал
Райли Опелка – Ник Кирьос 6-3, 7-5


Райли Опелка се класира за финала на АТР 250 шампионата в Хюстън, откакто надви над Ник Кирьос с 6-3, 7-5 за 71 минути на корта.

Във втория мач посред им американецът стигна до втори триумф, откакто несъмнено съумя да надиграе австралиеца. В конфликта сред двама от тенисистите с най-хубави сервиси този на Опелка носеше доста повече лесни точки. Американецът реализира 21 аса по отношение на 8 на Кирьос, загуби едвам 4 точки на първи сервис в целия мач, а бе и доста по-ефективен на второто си подаване. В резултат на това 211-сантиметровият тенисист даде единствено един брейкбол на противника си в дуела. На собствен ред Опелка осъществя 3 от 6 шанса за пробив и по този начин стигна до шестия си АТР край и първи на алено.

В първия сет поставеният под №3 осъществя единствения пробив за 3-1, а на личен сервис загуби общо единствено четири точки в цялата част. Във втория сет двамата си размениха по един пробив в седмия и осмия гейм преди Опелка да осъществя решителния брейк за 6-5 и по-късно да постави завършек на мача с гейм на 0.

В мача за купата той ще срещне спечелилия от мача сред Джон Иснър и Кристиан Гарин.

За Кирьос пък това бе единственото присъединяване в сезона на клей и ще го забележим още веднъж чак за конкуренциите на трева.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР