Фаворитката в надпреварата за поста британски премиер Лиз Тръс заяви

...
Фаворитката в надпреварата за поста британски премиер Лиз Тръс заяви
Коментари Харесай

Лиз Тръс подкрепя данъчните облекчения вместо преки помощи на домакинствата, за да могат те да платят сметките си

Фаворитката в конкуренцията за поста английски министър председател Лиз Тръс съобщи през днешния ден, че към момента избира данъчни облекчения за поддръжка на стопанската система, вместо директни помощи за семействата, изправени пред невиждано повишаване на енергийните сметки, заяви Ройтерс.

Благотворителни организации, бизнес групи и политици приканиха Тръс и нейния противник Риши Сунак да обяснят по какъв начин ще оказват помощ на британците да се оправят с плануваното 82-процентно нарастване на цените на силата през октомври.

Сунак, който през май до момента в който заемаше поста финансов министър сътвори проект за поддръжка на семействата на стойност 15 милиарда лири (18,14 милиарда долара), даде обещание директна поддръжка. Тръс съобщи, че избира данъчни облекчения.

В отговор на повтарящите се въпроси за какво отхвърля даването на директна помощ на семействата, Тръс съобщи пред медиите, че не счита, че на хората би трябвало да се постановат най-високите от 70 години насам налози, а след това част от парите от тях да им се връщат под формата на помощи за семействата.

Тръс дава обещание приемането на ексклузивен бюджет, в случай че завоюва вътрешнопартийния избор.

" Няма да пиша бюджета авансово. Ще забележим наесен какво е ситуацията, само че се наемам хората да получат поддръжка ", съобщи тя.

Говорител на акцията на Сунак сподели, че проектът на Тръс няма да помогне на огромна част от английските фамилии, а пенсионерите няма да получат никаква помощ.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР