Фаворитът за трофея от Карабао Къп Манчестър Сити изненадващо отпадна

...
Фаворитът за трофея от Карабао Къп Манчестър Сити изненадващо отпадна
Коментари Харесай

Саутхемптън поднесе изненадата и елиминира фаворита за Карабао Къп Манчестър Сити

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Фаворитът за трофея от Карабао Къп Манчестър Сити изненадващо отпадна в четвъртфиналите на шампионата след загуба от Саутхемптън с 0:2 като посетител. На " Сейнт Мерис " " жителите " се показаха едва и не съумяха да насочат нито един прецизен удар в целия дуел. " Светците " нанесоха двоен удар на своя противник в границите на пет минути в средата на първото полувреме, когато поредно Секу Мара и Муса Дженепо се разписаха. До края играчите на Пеп Гуардиола по този начин и не съумяха да отговорят на предизвикването и се сбогуваха с конкуренцията.

Сити, които завоюваха Купата на Лигата шест пъти от 2014 насам, по този начин и не откриха задачата през второто полувреме, макар че в игра се появиха огромните звезди Кевин Де Бройне и Ерлинг Холанд.
В другия мач от предходната вечер Нотингам Форест победи Уулвърхемптън с 4:3 след осъществяване на дузпи. Редовното време на дуела на " Сити Граунд " приключи при тъждество 1:1 след голове на Уили Боли за Форест и Раул Хименес за " вълците ". При дузпите домакините направиха единствено един пропуск, до момента в който Уулвс сбъркаха два пъти.

По този метод в полуфиналите Нотингам Форест ще срещне Манчестър Юнайтед, а Саутхемптън ще премери сили с Нюкасъл. Победителите ще бъдат избрани след два мача на разменено посещение, които би трябвало да се проведат в края на януари и началото на февруари.

 

Още настоящи спортни вести:

" Кралете " се класираха за финала на Суперкупата след осъществяване на дузпи

Отборът на Реал Мадрид се класира за финала на Суперкупата на Испания, откакто победи Валенсия с 4:3 след осъществяване на дузпи. В Рияд двата отбора направиха тъждество 1:1 в постоянното време и продълженията, само че играчите на Кралския клуб бяха безгрешни при наказателните удари, с цел да се приближат на един триумф от отбраната на трофея/ " Прилепите " бяха дейни през първото полувреме, само че в 38-та минута Карим Бензема бе фаулиран в наказателното поле, след което осъществя наказателния удар, с цел да даде преднина на своите. Веднага след почивката Валенсия изравни с гол на Тони Лато след центриране на Лино. До края не паднаха повече попадения и в последна сметка се стигна до дузпи, където играчите на Валенсия направиха два пропуща, до момента в който тези на Реал вкараха и четирите си удара.

По този метод " Лос бланкос " се класираха за финала, където ще срещнат Бетис или Барселона, които ще дефинират вторият финалист довечера. " Блаугранас " са рекордьори в шампионата с 13 трофея, до момента в който Реал има единствено един по-малко. Финалът на Суперкупата ще се играе в неделя.

 

" Биковете " с втора победа над " росонерите " през сезона, изхвърлиха ги от Купата на Италия

Шампионът на Италия Милан загуби с 0:1 против Торино след продължение и отпадна от шампионата за Купата на Италия по, макар че " червено-черните " играха над един час с човек повече. Едно от най-хубавите положения в мача за домакините се откри в средата на полувремето, когато Де Кетеларе стреля с глава, само че далечната греда му попречи да се разпише. В следствие двата тима си по този начин и не съумяха да си вкарат гол в постоянното време, а възможностите на гостите да измъкнат позитивен резултат на " Джузепе Меаца " спаднаха доста в 70-та минута, когато Кофи Джиджи получи втори жълт картон. " Биковете " обаче стигнаха до продължения и вкараха шест минути преди дузпите, когато Брайън Байейе центрира за Ндари Адопо и той приключи контрата с прецизен удар за крайното 1:0.

Това е втора победа за Торино над Милан през сезона, откакто в края на октомври завоюваха с 2:1 на собствен терен в дуел от Серия " А " и нанесоха единствената турнирна загуба на „ росонерите “ като посетители през 2022-ра. На четвъртфинал " биковете " ще се изправят против Сампдория или Фиорентина.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР