Фаворит за акциите на ЧЕЗ е държавата, обяви пред БТВ

...
Фаворит за акциите на ЧЕЗ е държавата, обяви пред БТВ
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Фаворит за активите на ЧЕЗ е държавата

Фаворит за акциите на ЧЕЗ е страната, разгласи пред БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков.

На въпрос за какво страната би трябвало да откупи единствено акциите на ЧЕЗ, а не на всички енергоразпределителни сдружения, той разяснява, че единствено чешката компания продава активите си сега.

Според него договорката на Гинка Върбакова, притежател на „ Инерком ”, няма да се случи. Социалистът е на мнение, че инспекцията на службите за произхода на средствата за тази договорка ще покаже забавни неща, може да се окаже и, че става въпрос за пране на пари.

„ Притеснява ме не Гинка Върбакова, а че това се случва в България, по време на председателството на Европейски Съюз. Че министър председател на България, декларира, че различен министър председател от Европейски Съюз му е дал документи, а на идващият ден другият министър председател опровергава нашия. Притеснява ме това, че нашият министър председател търси някакви гадове, вместо да си огледа личните кирливи ризи и да види, че той е отговорен за протичащото се в ЧЕЗ. ”, разяснява националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ”. По думите му дали ще бъде спряна договорката за ЧЕЗ зависи от способените органи.

Ерменков добави, че протичащото се с компанията визира минимум 2 милиона българи, както и цените, които те ще заплащат за ток.

Депутатът от Българска социалистическа партия разгласи още, че зад договорката за ЧЕЗ стои сянката на премиера Бойко Борисов.

Таско Ерменков разгласи, че през 2004 година Българска социалистическа партия е била срещу продажбата на енергоразпределителните сдружения.

„ Аз съм лекар по механически науки в региона на електрооборудването и електроснабдяването и не бих си и помислил, че мога да купя ЧЕЗ и да го ръководя, камо ли някой, който няма подобен опит, да има смелостта да го направи ”, сподели Ерменков. По думите му напълно ясно е, че Гинка Върбакова няма опит, с цел да ръководи сходна компания.

„ Самите ЧЕЗ и мениджмънтът им изпитват усложнение в реализирането на своята активност в България, а в този момент идва човек, който хабер си няма, който има по-малко от 25 промила от генериращите мощности в страната ни. Защо страната позволява хора, които изобщо нямат разбиране от електроснабдяване, да се занимават с активност, която е извънредно комплицирана? ”, попита Таско Ерменков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР