Фатално за нивото на ваксиниране у нас е това, че

...
Фатално за нивото на ваксиниране у нас е това, че
Коментари Харесай

Велева: Слаба е ваксинацията у нас, защото не се намери политически лидер, който да води нацията

Фатално за равнището на имунизиране у нас е това, че през последната година сме непрекъснато в избори. Видяхме, че българските политици не са на задоволително високо равнище, тъй като вместо да застанат пред нацията и да я водят, те се оставиха да бъдат водени от настроенията на нацията.

Това разяснява пред Нова Валерия Велева.

Цялата предизборна акция мина в акция против имунизациите. А всички медии бяха залети с всевъзможни мнения на знайни и незнайни персони, които изливаха целия си негативизъм против имунизацията. Това беше повече от месеци. Това влезе в тъканта на българина и той реши да има вяра навръх такива незнайници, в сравнение с лекарите, чиито глас не се чуваше. Няма друга страна в Европа, която да показва в медиите такава необятна естрада на открити антиваксърски настроения, уточни тя. 

Нямаше никаква акция за имунизирането. Днес слушам, че Министерство на здравеопазването ще привиква експертен съвет по въпроса, ще прави акции. Вече е късно. Ние би трябвало да наваксаме толкоз неща, ние сме на едвам 26% имунизирани, а в Европа са 75%. Всички политически водачи са виновни и отговорни за това равнище на имунизация у нас, уточни Велева. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР