Фаталният участък от магистрала Струма, където загинаха 45 души при

...
Фаталният участък от магистрала Струма, където загинаха 45 души при
Коментари Харесай

Фаталният участък на “Струма“ е с нова мантинела и маркировка, експерти откриха недостатъци

Фаталният сектор от автомагистрала " Струма ", където починаха 45 души при злополуката с рейса, към този момент има нова мантинела и маркировка. От АПИ оповестиха, че пътната сигнализация напълно дава отговор на законовите условия.

От Европейския център за транспортни политика обаче откриха дефекти.

Нов е този буфер, който отделя пътното платно от отбивката за отдих.



От АПИ оповестиха, че той е от най-голям клас и обезпечава безвредно начало на ограничаващата система.

От Европейския център за транспортни политики обаче виждат проблем с мантинелата. Част от нея е създадена в Италия и е сертифицирана, предава Българска национална телевизия. Тя има два реда огромни болтове. Другата част от мантинелата е българска.



" Вижте бланките какво съставляват на горния ред, вижте болтовете какъв брой са огромни и вижте и ми кажете на долния ред какъв брой са огромни бланките и болтовете ", демонстрира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Българска национална телевизия: Долу не виждам болтове.

Русинова: Аз също не виждам и запитвам къде са. И за какво съгласно европейските условия Европейски сертифицираният артикул има наложителни и на горния и на долния ред, а на българския... И не са единствено тук. Отсреща също ги няма ".



Според Диана Русинова този знак би трябвало да бъде преди трудността, каквото в тази ситуация е мантинелата. Иначе пробата ѝ със специфичен апарат сподели, че знакът свети задоволително мощно.

" Аз съм удовлетворен от метода, по който е възобновена мантинелата и по който е възобновено защитното оборудване, а също и слагането на знаците и полагането на новата маркировка ", сподели Гроздан Караджов - министър на районното развиване.

Министърът заяви, че следва ремонт на мантинелата и на отсрещното платно.

" По този метод с дотъкмяване на мантинелата от другата страна този сектор ще е изцяло ремонтиран. Не искахме да го вършим по време на празниците, когато трафикът е повишен. Мисля, че другата седмица стартира другият ремонт и мисля, че ще е в границите на няколко дни ", сподели Караджов.

От неправителствения бранш упорстват за експертен диалог, на който да бъдат разисквани какви ограничения за сигурността на този сектор да бъдат подхванати в бъдеще.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР