Фасадна държава е когато стоиш отзад и създаваш ГМО политически

...
Фасадна държава е когато стоиш отзад и създаваш ГМО политически
Коментари Харесай

Йордан Цонев: На Буджака се роди мантрата, че ИТН са нещо с ДПС


Фасадна страна е когато стоиш откъм гърба и създаваш ГМО политически структури, вместо да отидеш с лицето си пред гласоподавателя

На " Буджака " се роди мантрата, че Движение за права и свободи е нещо с Движение за права и свободи. Още предходната седмица предизвести Има Такъв Народ, че ще станат жертва на тази мантра. Това съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи в отговор на водача на Демократична България Христо Иванов по време на дебата в Народното събрание по основаването на краткотрайна комисия за предпазената територия " Колокита " в полуостров Буджака, община Созопол.

" Понеже по тематиката за " Буджака " господин Христо Иванов говореше за дълбоката страна, за опорките на Движение за права и свободи и за фасадната народна власт, аз по тази тематика приказвам с неговата терминология и давам уточнения на сътрудниците и на хората, които гледат и желаят да знаят ", изясни Цонев.

" Аз приказвам за тази група на господин Иван Костов, жив и здрав да бъде, му приказвам от 1998 година - че в случай че се води по акъла на тази групичка, със Съюз на демократичните сили ще бъде свършено. Така и стана ", съобщи още националният представител от Движение за права и свободи.

Пълното му изказване от парламентарната естрада:

" Решението за основаването на тази комисия е още от предния парламент. Г-н Христо Иванов тук налучка какви са задачите й - да покаже корените на дълбоката страна. Защото те не са нито от 2009-а, нито от 2007-а, нито от 2012-а, нито от 2017-а. Те са от 1997 година, че дори и преди този момент, когато структурите на господин Сорос бяха направени от господин Луканов. И когато приказваме за дълбоката страна, цяла Европа споделя, че това са структури на дълбоката страна, само че не на българската дълбока страна. И в случай че вие не желаете това да го кажете, аз ще ви го кажа без грам терзание от тази естрада. Защото имам доста добра памет. И не за неща, които са ми разказали, а като свидетел. И знам доста добре за какво една част от Съюз на демократичните сили беше сатанизирана от друга част на Съюз на демократичните сили, от зародиша на дълбоката страна. От Иво Прокопиев, кръга " Агнешки главички " и зараждащата се тогава НПО-дълбока страна със структурите на Сорос. И тогава едно от последните решения на Евдокия Манева е да извади " Буджака " от предпазените територии и да ги пусне към новите олигарси. И там го няма Пеевски, и Цонев го няма, за ваше най-голямо удивление и Доган го няма, само че има други. Има министри от Съюз на демократичните сили и несъмнено Прокопиев е там. Къде без него? Как задкулисие и дълбока страна бе него?

И тъй като говорите за фасадна народна власт. Да ви напомня, че фасадна народна власт е когато не участваш в избори, т.е. в демократичния развой, не отиваш с лицето си пред гласоподавателя - да те хареса или да не те хареса, както споделят хората - да те нахока, тъй като не вършиш вярно работата си, или да те похвали. А когато стоиш откъм гърба и създаваш ГМО политически структури, за които има свидетелства в печата - по какъв начин се основават структурите, по какъв начин Прокопиев споделя " аз ще вземам участие с запас, само че няма да влизам в политиката, вие ще влезете ", по какъв начин се финансират и така нататък Този ГМО артикул, стартира още тогава - с разцепването на Съюз на демократичните сили. Това ви го споделям като участник и пострадал в този развой. Освен това, съм имал диалози тъкмо с тези хора, за които ви приказвам и те са ми го признавали в очите: " Да, по този начин беше, ние сме създатели на концепцията " Едната част от Съюз на демократичните сили е в бяло, а другата - корумпирана ". И кой? участниците в приватизацията, честните частници, които вървят в медиите и изясняват по какъв начин са загрижени за бизнес климата и демокрацията, без да им задават никакви въпроси. Сериозно ли? Кой ще повярва? Може би вие вярвате в тази мантра. Само че останалите не имаме вяра, тъй като ги познаваме добре и виждаме какво върша и в този момент.

И като казвате за " Буджака ", да ви кажа, че и настоящето ви държание по отношение на кабинета там се роди. Още предходната събота в едно предаване споделих, че в този момент Иво Прокопиев, Иван Кръстев и още едно лице са на " Буджака " и там разсъждават по тематиката. И там е измислена мантрата. И ви предизвестих вас от Има Такъв Народ, че в този момент вие ще бъдете жертва на тези хора. Предупредих ви преди да станете жертва. Защото там се роди мантрата, че вие сте нещо с нас. И стартира да се извършва през седмицата. Но това е друга тематика.

И още нещо - за опорките на Движение за права и свободи. Г-н Иванов, аз тези опорки ги дрънча от преди Пеевски да се появи на бял свят, от преди да бъда член на Движение за права и свободи. Аз приказвам за тази група на господин Костов, жив и здрав да бъде, му приказвам от 1998 година - че в случай че се води по акъла на тази групичка, която тогава беше много по-голяма, и включваше ръководителя на Народното събрание, и Кольо Николов, и още един куп хора, със Съюз на демократичните сили ще бъде свършено. Така и стана. Така че, тези опорки аз персонално ги приказвам от 25 години. Обаче опорките на Прокопиев към честните медии, които били свободни, ги видяхме в едни изтекли имейли, в които той нареждаше на публицистите през 2013 година, с кого да се видят, от кого да вземат изявление - той там знаел какво да каже, и в коя медия да отидат, при кой водещ - той знаел какво да ги пита.

Понеже по тематиката за " Буджака " господин Христо Иванов говореше за дълбоката страна, за опорките и за фсадната народна власт, аз по тази тематика приказвам с неговата терминология и давам уточнения на сътрудниците и на хората, които гледат и желаят да знаят. Ние ще се борим против модела на задкулисието, наименуван " Иво Прокопиев и Кръга " Капитал ", който тук обрисувах от тази естрада.

На Движение за права и свободи не можете да давате ум какъв принос има за демокрацията, най-малкото тъй като Движение за права и свободи даде жертви в борбата с тоталитарната страна, а вашите родители бяха ръководители в тази тоталитарна страна. Да, децата не носят отговорност за постъпките на родителите си, само че в случай че не вършат като тях, в случай че не влизат в техните обувки и техния ум. Защото, не желая в този момент да показвам, само че вие тук знаете - най-малко 10 индивида има от видни комунистически семейства. И в този момент вие ни учите на народна власт, на анто-комунизъм, на лустрация дори. Това е висша безочливост. Да учите Движение за права и свободи какъв принос има към демокрацията, когато господин Доган има златен орден от Съединени американски щати за приноса му за участието ни в НАТО и за мирния преход на страната ни. Знам, че съм ви неуместен, само че ще продължа всякога да бъда бодилче в петата ви. "

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР