Фасадите на няколко сгради във Варна ще светнат в зелено

...
Фасадите на няколко сгради във Варна ще светнат в зелено
Коментари Харесай

Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден на донорството

Фасадите на няколко здания във Варна ще светнат в зелено довечера - цветът на донорството и трансплантацията. 

Инициативата е в символ на взаимност с самодейността на Съвета на Европа за осъществяване на Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи, както и с цел да бъде ориентирано публичното внимание към тази значима идея. Осветяването на постройките в зелен цвят ще се случи на на 05.10 (събота) в часовия диапазон от 19:15 до 19:45 часа.

Сградите, които ще бъдат осветени в зелено в Морската столица са Щаба на флота, УМБАЛ " Света Марина ", както и Медицинският университет. 

Целта е да се увеличи осведомеността за смисъла на донорството на органи за избавяне и възстановяване на живота на извънредно нуждаещи се пациенти, за които трансплантацията е единствен късмет за живот.

Един човек, изпаднал в мозъчна гибел, може да избави до 8 човешки живота посредством органно донорство и да усъвършенства живота на до 100 души посредством донорство на тъкани!

Повишаването на публичната информираност по тематиката за донорството и трансплантацията е от извънредно значение, с цел да получат втори късмет за живот чакащите за трансплантация пациенти. У нас трансплантация на орган чакат 836 жители. 770 са нуждаещите се от трансплантация на бъбрек, 22 чакат сърдечна трансплантация, 19 пациенти се нуждаят от трансплантация на черен дроб. 10 пациенти се нуждаят от трансплантация на бял дроб.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР