“Фармнет” - компанията през, която минава бизнесът с лекарства на

...
“Фармнет” - компанията през, която минава бизнесът с лекарства на
Коментари Харесай

Фирма на Марешки прибира пари от чужди сделки

“Фармнет” - компанията през, която минава бизнесът с медикаменти на депутата и водач на партия “Воля” Веселин Марешки, получава пари от непознати покупко-продажби. Това демонстрират фактури, издадени от друга фармацевтична компания - “Трейднет България”, разкрива в. "24 часа ".

Тя се занимава главно с реекспорт на медикаменти към страни от Европейски Съюз, като през предходната година приходите от тази активност са 6,115 млн. лв.. Един от главните търговски сътрудници на “Трейднет България” е немската “Колфарма”. През 2016 година тя е купила от българската компания медикаменти за близо 1 млн. лв..

Плащанията по фактури обаче, вместо да отиват в “Трейднет България”, се пренасочват по сметки на “Фармнет”. Документи за това бяха показани в последното издание на предаването “Открито с Валя Ахчиева” по Българска национална телевизия.

“Трейднет България” е благосъстоятелност на рускинята Нина Катченко от град Дубовка и не би следвало да се отхвърля от приходите си. Все отново компанията е обвързвана с семейството Марешки, защото се съставлява от Веска Марешка - майка на зам.-председателя на Народното събрание Веселин Марешки.

Всъщност Марешка е била и притежател на “Трейднет България”, само че през 2012 година продава компанията на Нина Катченко.

Преди известно време от “Фармнет” обявиха, че след продажбата към този момент няма никаква съгласуваност с “Трейднет България”. Компанията само употребила чартърен част от складовете на “Фармнет”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР