Фармацевтичният гигант Bayer потвърди късно в сряда, че ще направи

...
Фармацевтичният гигант Bayer потвърди късно в сряда, че ще направи
Коментари Харесай

Гигантът Bayer планира „значителни“ съкращения

Фармацевтичният колос Bayer удостовери късно в сряда, че ще направи " обилни " съкращения на работната си мощ в Германия до края на 2025 година като част от преструктуриране поради големите загуби през третото тримесечие.

„ Съкращението на работни места би трябвало да бъде осъществено бързо през идващите месеци и да завърши най-късно до края на 2025 година “, сподели колосът в прессъобщение. Bayer, производителят на Aspirin, има към 22 000 чиновници в Германия и над 100 000 по света. Компаниите на групата в Германия ще бъдат изправени пред „ обилни съкращения на личен състав “, прибавя се в изказването за медиите, без да се прецизира броят на съкращенията, които идват след съглашение сред управлението и представители на чиновниците. Преструктурирането има за цел да „ понижи йерархиите и комплицираните структури в компанията “ и ще „ включи чиновници с управнически или координационни задания “, се споделя в него. Съкращенията бяха оповестени през ноември, откакто Bayer регистрира голяма загуба от близо 4,6 милиарда евро през третото тримесечие.

Компанията, която е въвлечена в правни проблеми в Съединени американски щати поради основания на глифозат разрушител на бурени Roundup, също изпитва дефицит на водещи артикули заради последователното приключване на патентите за няколко медикаменти. Тя нае Бил Андерсън през юни като неин основен изпълнителен шеф, с цел да помогне да насочи компанията в нова посока. „ Байер сега е в сложна обстановка заради редица аргументи “, сподели Хайке Принц, член на борда на шефовете, представен в прессъобщението от сряда. Споразумението, реализирано с представители на чиновниците, подсигурява, че съкращенията няма да стартират до края на 2026 година, с цел да се даде приоритет, доколкото е допустимо, на образованието и ограниченията, свързани с възрастта. „ Фактът, че сигурността на работните места се удължава единствено с една година, демонстрира ясно, че сме в извънредно сериозна обстановка “, сподели Хайке Хаусфелд, ръководител на централния работен съвет, представляващ работната мощ. Ръководството на Bayer е изправено пред претенции от редица вложители да раздели групата, която сега се състои от три подразделения, и да избере най-малко един клон, с цел да генерира пари. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР