Фармацевтичната компания Sanofi подкрепи две инициативи за развитието на младите

...
Фармацевтичната компания Sanofi подкрепи две инициативи за развитието на младите
Коментари Харесай

Sanofi подкрепя развитието на младите лекари в България

Фармацевтичната компания Sanofi поддържа две начинания за развиването на младите лекари у нас. Тя e най-големият донор за тази година в едноименната програмата на Българския лекарски съюз. Благодарение на поддръжката и на другите спонсори, 45 студенти по медицина ще получат едногодишна стипендия в размер на 100 лева Едновременно с това, през цялата година БЛС ще приема документи за финансиране на участия в национални и интернационалните научни конгреси на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.
„ Освен създаването на нови лечения и медикаменти, наш дълг е е образоването на пациентите и поддръжката за развиването на лекарите в България. Ние имаме вяра, че у нас има доста качествени експерти, като за тяхното развиване и мотивация да останат да се осъществят тук, има отговорност освен страната, само че и бизнесът. За нас инвестицията в бъдещите лекари е инвестиция в благосъстоянието на страната ни. “, сподели доктор Светла Михалевска, медицински шеф на Sanofi България при формалното оповестяване на стипендиантите.
Компанията стана и сътрудник на Международния конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари, проведен от Асоциацията на студентите-медици в България в София. Събитието посрещна 630 млади лекари от над 70 страни. Специални посетители на конгреса бяха проф. Федерико Калегари - един от най-уважаваните лекари в региона на неврологията, проф. Тамара Ферера – пионер в областта на чернодробните трансплантации, доктор Елиане Пиаджио, който е фокусирал изследванията си върху имунната терапия на рака и проф. Нам Чо, ръководител на Международната диабетна асоциация и ендокринологът проф. Цветалина Танкова.

Sanofi годишно провежда осведомителни акции към пациентите и лекарите за предварителна защита, ранна диагностика и вярно лекуване на редица болести.
През 2012 година компанията започва самодейността „ Открито за диабета “, която продължава и до в този момент. Диабетът е новата международна пандемия, която има извънредно мощно въздействие върху здравните системи по света. По данни на Международната диабетна федерация броят на хората с диабет в България на възраст сред 20 и 79 години е над 450 000. Последните четири години дипломат на акцията е Ивет Лалова, която също приканва хората за годишни прегледи, уравновесено хранене и задоволителна физическа интензивност като средство за предварителна защита на диабет вид 2.
През 2017 година Sanofi стартира и огромната осведомителна акция „ Открито за имунизациите “, която подчертава на сериозните здравни последици от грипа и ефикасната предварителна защита посредством имунизация. Sanofi e първата компания в България, която обезпечи на българите достъпа до новаторската четиравалентна ваксина против грип.
Наскоро започва и осведомителна акция за навременното разкриване на болесттите на черния дроб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР