Фармацевтичната компания Moderna Inc заяви, че е започнала проучване на

...
Фармацевтичната компания Moderna Inc заяви, че е започнала проучване на
Коментари Харесай

И Moderna започва тестове на ваксина срещу Омикрон

Фармацевтичната компания Moderna Inc съобщи, че е почнала изследване на междинен стадий, като тества бустерна доза от своята ваксина против COVID-19, особено проектирана да се насочи към разновидността на ковид Омикрон, предава Ройтерс.

Това става ден откакто съперникът ѝ Pfizer също започва сходни проби.

От Moderna настояват, че до момента в който третата доза от истинската ваксина на компанията против ковид покачва обезвреждащите антитела против разновидността при по-ниска доза, равнищата им понижават шест месеца след използването на дозата.

Въпреки това, обезвреждащите антитела остават открити при всички участници в тестванията.

До този миг изследванията демонстрират, че Омикрон води до по-малко тежък COVID-19, в сравнение с се следи по време на предходни талази, разновидността бързо стана преобладаващ в доста елементи на света, предизвиквайки инфекции и натоварвайки здравните системи.

В момента разновидността съставлява 99.9% от случаите на COVID-19 в Съединените щати.

Pfizer и техните сътрудници BioNTech започнаха клинично изпитване на личната си ваксина против Омикрон във вторник.

Moderna съобщи, че ще тества своята характерна бустерна доза при хора на възраст 18 и повече години.

Бустерът ще се тества на лица, които са получили единствено първичната серия с две дози от истинската ваксина на Moderna, mRNA-1273, както и при тези, които са получили първичната серия и бустер доза от същата ваксина, споделиха от компанията.

Moderna възнамерява да запише към 300 участници във всяка от двете групи в проучването.

Три изследвания, водени от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати, демонстрират, че трета доза от иРНК ваксина, като тези от Pfizer и Moderna, е от основно значение за битката с разновидността Omicron.

Някои страни към този момент са почнали да оферират спомагателни дози, само че скорошно изследване от Израел сподели, че до момента в който четвърта доза от иРНК ваксина покачва антителата, равнището не е задоволително високо, с цел да предотврати зараза с Омикрон.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР