Фармацевтичната компания Bristol-Myers Squibb съобщи, че придобива производителя на лекарства

...
Фармацевтичната компания Bristol-Myers Squibb съобщи, че придобива производителя на лекарства
Коментари Харесай

Bristol-Myers Squibb придобива производителя на онколекарства Mirati Therapeutics

Фармацевтичната компания Bristol-Myers Squibb заяви, че придобива производителя на медикаменти против рак Mirati Therapeutics за 4,8 милиарда $, съобщи Ройтерс, представена от Investor.bg.

Така компанията диверсифицира онкологичния си бизнес и прибавя медикаменти, които се надява, че ще оказват помощ да компенсират предстоящите изгубени доходи от приключването на патенти по-късно това десетилетие.

Bristol ще поеме портфолиото от медикаменти на Mirati, които са ориентирани към генетичните аргументи за характерни типове рак, в това число лекарството за рак на белия дроб, Krazati, което беше утвърдено през декември.

Второ съединяване – MRTX1719 – което може да се употребява при някои типове рак на белия дроб, също е привлекателно за компанията, споделиха в изявление ръководители на Bristol.

„ Смятаме, че това в действителност оказва помощ за стратегическото допълнение на нашето онкологично портфолио, само че също по този начин, от финансова позиция, ще помогне в комерсиално отношение през последната половина на десетилетието “, разяснява Адам Ленковски, основен шеф по комерсиализацията на Bristol.

Компанията сподели, че ще купи Mirati за 58 $ на акция в брой, или към 4,8 милиарда $ общо. Mirati разполага с към 1,1 милиарда $ в брой, тъй че „ всъщност плащаме цената на компанията от 3,7 милиарда $. Смятаме, че с това получихме доста привлекателна договорка “, споделя Ленковски.

Акционерите на Mirati ще получат и едно нетъргуемо право на условна стойност за всяка притежавана акция на Mirati, евентуално на стойност 12 $ на акция в брой, което може да донесе спомагателна стойност от 1 милиарда $, сподели компанията.

Bristol ще финансира договорката с композиция от пари и дълг, се споделя в изказване на компанията.

Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати през декември утвърди лекарството за лекуване на възрастни с напреднал рак на белия дроб.

„ С голям брой таргетни онкологични активи, в това число Krazati, Mirati е друга значима стъпка напред в напъните ни да разраснем нашето диверсифицирано онкологично портфолио и да укрепим в допълнение портфолиото на Bristol Myers Squibb за втората половина на десетилетието и по-късно “, сподели в изказване Крис Бьорнър, предстоящ основен изпълнителен шеф на Bristol и сегашен основен действен шеф.

Базираната в Ню Йорк компания е подложена на напън от намаляващото търсене на две от най-хубавите ѝ медикаменти – лекуването на рак на кръвта Revlimid и разредителя на кръвта Eliquis, които са изправени пред генерична конкуренция.

Bristol купува Mirati в миг, когато акциите са доста по-евтини. Книжата на Mirati доближиха 52-седмичен връх от 101,3 $ за брой на 28 ноември и в този момент се търгуват за 60,2 $.

Очаква се договорката да понижи облагата на акция, която не е съобразена с американските счетоводни стандарти GAAP на Bristol, с почти 35 цента на акция през първите 12 месеца след приключването на трансакцията, се прибавя в изказването.

През април Bristol сподели, че основният изпълнителен шеф Джовани Кафорио ще се отдръпна през ноември и ще бъде завещан от  Бьорнър.

Миналата година Bristol закупи производителя на медикаменти Turning Point Therapeutics за 4,1 милиарда $ в брой, с цел да подкрепи укрепването на арсенала си от медикаменти против рак.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР