Фармацевтичната компания AstraZeneca заяви в понеделник, че нейната ваксина срещу

...
Фармацевтичната компания AstraZeneca заяви в понеделник, че нейната ваксина срещу
Коментари Харесай

Одобриха ваксината на AstraZeneca за бустерна доза

Фармацевтичната компания AstraZeneca съобщи в понеделник, че нейната ваксина против COVID-19, Vaxzevria, е утвърдена от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) като трета бустерна доза при възрастни, като това е станало предходната седмица, предава Ройтерс.

Ваксината към този момент може да се употребява като бустер, следвайки схемата с две дози Vaxzevria или от тези, които преди този момент са били имунизирани с иРНК ваксини, като тези, създадени от Pfizer и BioNTech или Moderna.

" Осигуряването на по-дълга дълготрайност на имунната отбрана е от значително значение за дълготрайното ръководство на COVID-19 в международен мащаб, а бустерите могат да се оправят с отслабването на отбраната с течение на времето, което се следи при всички графици за първична имунизация досега ", сподели Мене Пангалос, изпълнителен вицепрезидент на научноизследователската и развойна активност в AstraZeneca в особено изказване.

Комисията на Европейската организация по медикаментите утвърди Vaxzevria като бустер предишния четвъртък, единствено седмици откакто регулаторът поддържа потреблението на имунизацията Comirnaty на Pfizer-BioNTech като бустер за възрастни, които преди този момент са били инокулирани с други ваксини.
 Нигерия унищожи 1 млн. ваксини на AstraZeneca с изтекла валидност
Нигерия унищожи 1 млн. ваксини на AstraZeneca с изтекла валидност

Те са били подаяние от други страни

Няколко производители на ваксини показаха, че множеството имунизации тази година ще бъдат бустерни ваксини или първи инокулации за деца, които към момента получават регулаторни утвърждения в международен мащаб.

Обикновено последната дума за използването на продуктите в Европейския съюз се взема решение от Европейската комисия.

Припомняме, че вакисната на AstraZeneca, която получи доста необятно разпространяване поради ниската си цена и след няколко смъртни случая в разнообразни страни в Европа, за приложимост или. Тя се произвжда в фабрики на AstraZeneca на територията на Европейски Съюз, както и от най-големият производител на ваксини в света - индийския институт " Серум ". Там се създава и аналогчина ваксина, само че с друго название, която се употребява също доста необятно в самата Индия, във Велоикобритания и други страни по света.
 Изследване: Трета доза от AstraZeneca генерира високи антитела против Омикрон
Изследване: Трета доза от AstraZeneca генерира високи антитела против Омикрон

Бустер от препарата на компанията мощно покачва имунитета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР