Фармацевтичната група Pfizer съди Румъния за нарушаване на договора за

...
Фармацевтичната група Pfizer съди Румъния за нарушаване на договора за
Коментари Харесай

Pfizer съди Румъния за 28 милиона отказани ваксини срещу COVID-19

Фармацевтичната група Pfizer съди Румъния за нарушение на контракта за закупуване на ваксини против COVID-19, подписан по време на пандемията. Става дума за към 28 милиона дози, които не са поръчани от Румъния, макар че са включени в контракта, подписан през май 2021 година от Европейската комисия с Pfizer от името на страните - членки на Европейски Съюз, заяви " Румъния Инсайдър.

Стойността на поръчката, която Pfizer желае да възвърне от Румъния, ще бъде към 550 милиона евро.

Pfizer удостовери, че е почнала публично произвеждане против страната, с цел да я принуди да извърши уговорките си за държавните поръчки за ваксини против Коронавирус като част от контракта за доставка за Европейски Съюз, подписан през май 2021 година, съгласно старши шефа на компанията за световни връзки с медиите Андрю Уиджър.

През последните дни на декември по пощата е получено съобщение за откриването на това правосъдно произвеждане, а първото съвещание е планувано за началото на февруари, удостовери представителят на румънското държавно управление Михай Константин.

Министърът на опазването на здравето Александру Рафила съобщи, че няма правно съображение да се претендира за неустойки при положение на отвод на имунизациите, защото Румъния е отказала да подпише изменение на първичния контракт в тази връзка. Той изясни, че в този спор с Pfizer Румъния ще се опита да координира дейностите си с Полша, против която има сходен иск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР