Фармацефтичните компании Pfizer и Bayer ще поддържат хуманитарните доставки на

...
Фармацефтичните компании Pfizer и Bayer ще поддържат хуманитарните доставки на
Коментари Харесай

Pfizer и Bayer поддържат само основни доставки в Русия

Фармацефтичните компании Pfizer и Bayer ще поддържат филантропичните доставки на медикаменти за Русия, само че ще спрат други свои по-несъществени покупко-продажби и планове в страната, заяви " Ройтерс ".

" Прекратяването доставката на медикаменти, измежду които и такива за ракови или сърдечни болести, би предизвикало доста страдалчество на пациентите и евентуална загуба на живот, изключително измежду децата и възрастните хора ", обявиха от Pfizer.

Производителят на медикаменти обаче няма да стартира нови клинични изпитвания или да набира пациенти за настоящи изследвания в страната. Той също по този начин ще приключи всички планувани вложения за произвеждане в Русия.
 В Русия желаят да санкционират тези, които съблюдават западните наказания
В Русия желаят да санкционират тези, които съблюдават западните наказания

Това е възобновление на остаряла концепция

Инвазията накара производителите на медикаменти да се борят да се включат в клинични изпитвания в Украйна , до момента в който милиони търсят заслон от бомбардировки и бягат в прилежащи страни.

Германският Bayer съобщи в понеделник, че стопира всички планове в Русия и нейния съдружник Беларус , които не са свързани с съществени артикули в опазването на здравето и селското стопанство. На Русия се падат към 2% от продажбите на немската група.

Bayer съобщи в понеделник, че към този момент е дал съществени селскостопански първични материали на фермерите в Русия за сезон 2022 г ., " с цел да облекчи спомагателния напън върху международната хранителна система ". Компанията обаче ще вземе решение за доставките за 2023 година според от това дали Русия спре офанзивите си против Украйна.

Междувременно Pfizer съобщи, че ще работи с Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати и други регулаторни органи, с цел да трансферира всички клинични изпитвания към различни места отвън Русия.
 Беларус понася тежки вреди поради войната в Украйна
Беларус понася тежки вреди поради войната в Украйна

Срив на беларуската рубла, дефицит на медикаменти и на храни...

Тя ще продължи да дава медикаменти на пациенти, които към този момент са включени в изследвания.

Западните производители на медикаменти и компании за медицински произведения предизвестиха, че проектите им да продължат да продават продуктите си в Русия може да се усложнят заради глобите, наложени на страната, макар че не се отнасят за такива артикули.
 Медведев: Няма да е елементарно за непознатите компании да се върнат на съветския пазар
Медведев: Няма да е елементарно за непознатите компании да се върнат на съветския пазар

Щяло да е почтено да се национализира имуществото на напусналите страната задгранични компании

Припомняме, че поради нейната инвазия в Украйна.

Спортът на страната също пострада. УЕФА лиши семейството на страната на финала от Шампионската лига. На съветските спортисти им бе отнета опцията да вземат участие на огромни интернационалните конгреси и надпревари.

Петролният колос " Шел " разгласи, че стопира да купува съветски нефт и газ.

Множество страни пък стопираха износа на артикули за Русия в символ на противоречие с съветската експанзия в Украйна.

Санкциите засегнаха съществено и финансовите институции в Русия. Няколко банки бяха изключени от интернационалната система СУИФТ.

От своя страна, и предизвести, че на фирмите ще бъде мъчно да се върнат.
 Цените на петрол и газ се намалиха поради договарянията сред Русия и Украйна
Цените на петрол и газ се намалиха поради договарянията сред Русия и Украйна

Роля играе и бързото разпространяване на COVID-19 в Китай

Независимо от повода за напускането им на Русия, задграничните компании би трябвало да схванат, че няма да е елементарно да се върнат на нашия пазар. За това предизвестява заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и някогашен президент и министър председател Дмитрий Медведев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР