ФАНТАСТИКО е част от мен и винаги ще е в

...
ФАНТАСТИКО е част от мен и винаги ще е в
Коментари Харесай

30 години "ФАНТАСТИКО" - Как партньорството с веригата помага на български производители

" ФАНТАСТИКО е част от мен и постоянно ще е в сърцето ми! "
Думите не са на член на фамилията, което има най-голямата българска верига за хранителни артикули, а на собственичката на компания, която стартира и развива бизнеса си през последните 20 години в партньорство с " ". Като нея са десетки дребни производители, които съумяват да разширят производствата и продажбите си посредством сполучливо партньорство с веригата. Някои стартират взаимна работа с компанията по чисто прочувствени аргументи, тъй като са харесали супермаркета, от който пазарят за у дома, или поради инцидентна среща с представител на " ФАНТАСТИКО ". Българските производители постоянно са имали особено място на щандовете в супермаркетите на веригата. Срещаме ви с трима от тях - Поля Първанова, шеф на компания " Д-р Кескин Логистик ", която предлага диетични, диабетични и биопродукти, земеделският производител Пламен Петров и Младен Радев, притежател на телеугоително стопанство " Ферматъ " и месокомбинат " Братя Радеви ".

Разкажете ни за първата си среща с " ФАНТАСТИКО ".

 Поля Първанова, шеф на компания
Поля Първанова, шеф на компания " Д-р Кескин Логистик "

Поля Първанова: Преди 20 години една студентка постави червило на паркинга, смени маратонките с токчета, с цел да пресече един нов свят. Без опит, въоръжена единствено с вярата в концепцията си, поех по сложен и малко прочут път - - диетични, диабетични и здравословни артикули. Пресякох прага на " ФАНТАСТИКО " страхливо и нестабилно. Не знаех какво да чакам. За първи път огромна комерсиална верига се осмеляваше да насочи взор към непопулярните по това време " Здравословни храни ". Срещнах млад и образован мъж, който искаше не просто да прави бизнес. Той пое риска да бъде пионер, да бъде пръв в България - господин Владимир Николов (оперативен президент на " ФАНТАСТИКО " ) - модернист и визионер. Дадохме начало на предизвикването. Беше мъчно, доста мъчно, само че бяхме сътрудници в общо начинание. Да, събра ни усетът към новото, особеното, предизвикателното.

 Младен Радев, притежател на телеугоително стопанство
Младен Радев, притежател на телеугоително стопанство " Ферматъ " и месокомбинат " Братя Радеви "

Младен Радев: Съвсем откровено, първата ми среща с веригата беше в техен търговски обект. Този, в който аз и фамилията ми - " ФАНТАСТИКО " - SkyCity Mall. Признавам, че в този супермаркет ми е прелестно да извозвам време, без безусловно да пазаря. Не бързам да извърша листата с покупки и да изляза, а мога да се разхождам напразно.

 Пламен Петров, аграрни производител
Пламен Петров, аграрни производител

Пламен Петров: Моята първа среща с " ФАНТАСТИКО " се случи на едно отчетно-изборно заседание на " Дунавските овощари " в Русе. Те бяха поканили всички търговци на огромните вериги и, несъмнено, и екипа на " ФАНТАСТИКО ". Всяка верига се намираше в друг ъгъл. Направи ми усещане, че край единия ъгъл имаше доста хора, отидох там и видях табелата на " ФАНТАСТИКО ". Изчаках си реда и седнах на масата. След полемиката, която организирахме, към този момент знаех, че желая да работя с тази компания. Видях един същински експерт в лицето на Ваня Пашова - търговски шеф, отговарящ за доставките на плодове и зеленчуци във веригата.

Кои са аргументите за партньорството ви с веригата до през днешния ден?

Младен Радев: Първата причина е чисто прочувствена. Както към този момент споделих, потърсих контакт първо с " ФАНТАСТИКО " точно поради това, че харесвах магазина, в който пазарих. Когато взех решение да разширя продажбите на телешко месо и в София, първо потърсих контакт с продуктовия управител на месо във веригата. Спомням си и до момента, обадих се някъде към 10:00 - 11:00 ч. сутринта, а в 14:00 ч. към този момент имах среща. Беше удивително бързо. Хареса ми, че са бързи. Но до момента в който подпишем първия си контракт, мина много повече време. Причината беше, че компанията има съществени условия към качеството на продуктите и организацията на доставките до комерсиалните обекти. Въпреки забавянето аз бях удовлетворен от това, че качеството е значимо за тях. Компанията ни се гордее с произхода и качеството на месото, което предлага, и да срещнем сътрудник, изповядващ същите полезности, беше в действителност прелестно.

Пламен Петров: Вече 5-6 години работим с веригата. Основните аргументи за партньорството ни с " ФАНТАСТИКО " е, че това е водеща българска верига. Имат доста положително отношение към българските производители. Помислили са за всеки един подробност за облекчение на производителите.

Поля Първанова: Последваха години упорита работа. Реновираха се магазини. Развиваха се марки, артикули, опаковки. " ФАНТАСТИКО " ставаше все по-модерен и хубав - притегателна мощ за хора с усет към особеното, качественото, здравословното, Търсещи, знаещи, изискващи. Тук трябваше да има всичко, само че единствено в случай че е най-хубавото. През годините срещнах доста и разнообразни хора във " ФАНТАСТИКО " - експерти и съидейници, другари. Благодарна съм на всеки един от тях, признателна съм за всяка алтернатива и спор, решени в разговор, за опита, уроците и провокациите. За успехите, тъй като всичко това направи мен и " Д-р Кескин " по-добри.

От началото на партньорството до в този момент по какъв начин се разви вашата компания и смятате ли, че партньорството с " ФАНТАСТИКО " има роля в развиването и разрастването на вашия бизнес?

Младен Радев: Често, когато приказвам с сътрудници и други клиенти, дефинирам " ФАНТАСТИКО " като гръбнака на нашия бизнес. Когато през 2018 година започнахме да произвеждаме и свинско месо, още веднъж разчитахме на веригата да бъде наш сътрудник в новия за нас бизнес. И те не ни подведоха. Наистина започнахме с плахи стъпки - няколкостотин кг седмично, а в този момент доставяме тонове.
Имали сме и сложни моменти, само че сме прекосявали през тях дружно и сме стигнали до сегашните си размери с помощта на положителното си партньорство и желанието и на двете страни да съумеят. За край ще кажа, че и до ден сегашен фамилията ми си пазари продуктите си от " ФАНТАСТИКО ". Благодаря на компанията за уроците и помощта! С " ФАНТАСТИКО " пораснахме и се надяваме на още дълги години сполучливо партньорство.

Пламен Петров: От началото на партньорството ни с " ФАНТАСТИКО " до в този момент се случиха няколко хубави неща. Успяхме да разтеглим ябълковата ни овощна градина съвсем със 100 %, също по този начин закупихме и нова техника. Считам, че работа ни с " ФАНТАСТИКО " има огромна роля за това.

Поля Първанова: Днес всякога, когато влизам във " ФАНТАСТИКО ", поглеждам " БИОзоната " и виждам олицетворението на една фантазия - огледало и синхрон на моя бизнес и път. Благодаря на Владимир Николов, че избра мен за начало на този необхватен през днешния ден план. Част от моя триумф е " ФАНТАСТИКО ". Част от триумфа на " ФАНТАСТИКО " е биозоната на супермаркетите, а част от нея е " Д-р Кескин ". " ФАНТАСТИКО " е част от мен и постоянно ще е в сърцето ми!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР