Фантастична изложба е подредена под открито небе в градината на

...
Фантастична изложба е подредена под открито небе в градината на
Коментари Харесай

Фантастична фотоизложба в градината на Кристал

Фантастична галерия е подредена под намерено небе в градината на Кристал сред бул. Цар Освободител и ул. Раковски в сърцето на София. Авторът й е Димитър Караниколов , притежател на Международната премия за снимка IPA 2019 година със фотография от неповторим изгрев в Мианмар, която можете да видите в експозицията. Тя обаче надалеч не е единствената забележителна снимка в селекцията на индивида, определен и за Аerial Photographer of the Year / Fine Art за 2020 година

Розови плажове от Индонезия , бели пясъчни коси от Занзибар, естествени чудеса от България, каквито и както в никакъв случай не сте си представяли, причудливи солници от Боливия и още невероятни кътчета на планетата, изобразени по възхителен метод през " окото ” на дрона на фотографа – проектант и с присъединяване на дребни човешки фигури, " разтворени ” измежду безсмъртната хубост на природата разнообразяват тъжния софийски пейзаж.

   style=

Природно-научният музей на Българска академия на науките, Столичната община и WWF България са сътрудници в плана на майстора на обектива. Фотоизложбата Природен калейдоскоп беше открита в 18 часа на 18 март и остава в градината, наричана и Галерия навън Кристал до 1 април 2022 година

 

Тя е отдадена на акцията Часът на Земята, 2022: най-мащабната световна самодейност, отдадена на опазването на нашия общ дом – планетата Земя. Тази година пикът на акцията е на 26 март, сред 20:30 и 21:30 ч. По традиция всеки може да изрази своята съпричастност към екологичната идея като загаси електрическото осветяване в своя дом.

 width=

Включените фрагменти показват пейзажни ракурси от Мексико, Боливия, Гърция, Турция, Мианмар, Бразилия, Намибия, Ботсвана, Исландия, Индонезия, Малта, Монголия, Танзания и България.

Снимки на Караниколов са оповестени от National Geographic, Lonely Planet, Fubiz, Designboom и още доста влиятелни международни издания.

Част от събитието е акция по събиране на средства в поддръжка на Опръстенителния орнитологичен лагер край езерото Дуранкулак, провеждан от Националния природонаучен музей при Българска академия на науките. Пощенски картички с фотографиите от изложбата ще може да се закупят от магазина на НПМ-БАН на бул. Цар Освободител № 1. С всяка закупена картичка дарявате по пет пръстена за орнитологичното проучване.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР