Фани Криспин е една от малкото българи, които са имали

...
Фани Криспин е една от малкото българи, които са имали
Коментари Харесай

Принц Филип при тайното си посещение в България: Ако ме познавахте, щяхте да ме харесате

Фани Криспин е една от дребното българи, които са имали опция да поддържат връзка с принц Филип. Когато е на 19 години, тя превежда на тайната среща сред Тодор Живков и принца през далечната 1973 година във Варна.

Тогава в двореца на Културата и спорта във Варна се организира 10-ят Олимпийски конгрес и 74-ата сесия на МОК, на която участва и принц Филип. „ Той участва на конгреса като редови член, безусловно тайно, никой не знае, че той е тук “, спомня си Криспин.

„ Срещата му с Тодор Живков беше върло секретна – не трябваше да се знае, нямах право да загатна на никого “, споделя Фани, която споделя, че с времето стартира да се чуди дали в действителност тази намира се е случила.

„ Казах му, че монархията е остаряло нещо и те живеят с парите на хората. Много се забавляваше с моите изявления. Освен това му споделих, че са доста консервативни и закостенели. Това беше бунтарския интервал на младежите в цяла Европа. Бунта на младежите. Започна да се смее доста сърцато. Каза, че не познавам него и че не е подобен сухар, а в случай че познавах неговата брачна половинка, щях да я харесам. Според него имах доста неправилна визия за тяхната шаблонност и сдържаност “, спомня си Криспин.

„ Каза, че дворецът в Евксиноград е негова фамилна благосъстоятелност. Той го подмятна като някаква задявка, някаква смешка. Но не знам по какъв начин беше възприето от другата стана ", спомня си Криспин.

„ Държеше се доста освободено и по роднински “, отбелязва преводачката.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР