Фамилията на професор от Аграрния университет в Пловдив има къща

...
Фамилията на професор от Аграрния университет в Пловдив има къща
Коментари Харесай

Професор от Аграрния гори с къща за гости

Фамилията на професор от Аграрния университет в Пловдив има къща за посетители, построена с европейски средства, която не се употребява по предопределение. За случая службите знаят от 2016 година, само че информацията излезе на бял свят едвам през вчерашния ден.

Това стана след изказване на министъра на земеделието Румен Порожанов по време на държавното съвещание. Пред сътрудниците си в кабинета той разгласи, че първият, заловен с сходни злоупотреби още през 2016 година, е учител от университет в Пловдив, без да уточни името му и образователното заведение.

Само посочи, че имал къща за посетители в района и по време на задача на Европейската комисия се открило, че обектът не се употребява по предопределение.

В университетските среди се подозира, че прикрит притежател на въпросния парцел е професор от Аграрния университет.

Вчера Специализираната прокуратура взаимно с Министерство на вътрешните работи и ДАНС започва огромни инспекции за измами с европейски средства. Акцията е част от инспекцията на всички къщи за посетители в страната, построени с пари по ПРСР, и се организира по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров.

мврВъв фокус на инспекцията са обекти в областите Пловдив, София, Сливен и Бургас. Източници на „ Марица “ разкриха, че при стартиралата през вчерашния ден акция в Пловдивска област проверяващите ще нападат първо къщите за посетители в Перущица.

Същите парцели, както и в останалите области, са построени по планове по размер 311 " Разнообразяване към неземеделски действия " и мярка 312 " Подкрепа за основаване и развиване на микропредприятия " от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2007-2013 година, както и по размер 41 „ Прилагане на тактиките за локално развиване “, която се осъществя от утвърдени от Министерство на земеделието Местни инициативни групи при използване на метода Лидер.

В листата за къщи за посетители, издигнати с европари, оповестен от Държавен фонд „ Земеделие “,

@ins_sub: броят им в област Пловдив е 27.

В листата обаче има единствено данни за обитаемото място и типа на плановете, без да са посочени имената на бенефициенти или компании, нито размер​ът на усвоените средства. Най-много - по 8, са фамилни хотели и къщи за посетители в общините Брезово и Хисаря. Тези в Перущица са 4, а в Националния указател на „ Места за настаняване и заведения за хранене и развлечения “ са 5, плюс една туристическа спалня.

Финансисти в Община Перущица оповестиха, че петте обекта си внасят постоянно туристическия налог и заявяват броя на нощувките, само че единствено спецпроверка може да откри има ли нередности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР