Фалстарт на днешното заседание. Нямаше кворум.По думите на председателя на

...
Фалстарт на днешното заседание. Нямаше кворум.По думите на председателя на
Коментари Харесай

Бойкот на отпадането на машинния вот от страна на опозицията

Фалстарт на днешното съвещание. Нямаше кворум.

По думите на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева алените не са се записали. От Движение за права и свободи също не са натиснали копчето, макар че са в зала. Като точка първа в дневния ред е отпадането на машинния избор.

При вторият опит имаше 115 регистрирани. Отново Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не се записаха. Цвета Караянчева не се отхвърли и разгласи, че ще направи трети опит.

На финалния опит отново нямаше кворум. Само 120 се записаха. Нужни са най-малко 121.

За страдание през днешния ден не сме образец за подражателство, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Днес е значим ден, сподели още тя. Днес се навършват 28 години от приемането на Конституцията на България. Това по думите й е най-дълго прилаганият закон. Конституцията отговори на упованията на българските жители, акцентира парламентарният началник.

Припомняме, ГЕРБ предложиха машинното гласоподаване да бъде анулирано за локалните избори. Предложението беше признато от " Обединени патриоти ", " Воля " и Движение за права и свободи. Мотивите на ръководещите бяха, че този тип избор коства скъпо и има риск изборите да бъде провалени.

По-късно денем от Българска социалистическа партия нападнаха ГЕРБ, че постоянно в навечерието на избори се трансформира Изборният кодекс. Те се оповестиха изрично срещу концепцията и обявиха, че това е следващ епизод от сериала " Опраскване на Изборния кодекс ".

На концепцията се опълчи и омбудсманът Мая Манолова, която разтълкува предлагането на ГЕРБ с обстоятелството, че машините не ядат кебапчета и не вземат по 50 лв..

В сряда Правната комисия реши да не се гласоподава машинно за локалните избори и да остане единствено хартиена бюлетина. Решението беше признато на първо четене за измененията в Изборния кодекс с 12 гласа " за " и 9 " срещу ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР