Фалшивите болнични са проблем, който трябва да се адресира като

...
Фалшивите болнични са проблем, който трябва да се адресира като
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Фалшивите болнични са проблем

Фалшивите болнични са проблем, който би трябвало да се адресира като подобен, а не да се товари някой с заплащането на сметката за него, счита някогашният вицепремиер и обществен министър Ивайло Калфин.

В студиото на „ 120 минути” по БТВ Калфин съобщи, че решението да не се заплаща първият деятелен от болничния е „ глупаво” и е направено, с цел да се угоди на един от съдружните сътрудници, което е видно и по реакциите на финансовия министър, на който „ му е все едно”.

Проблемът не е в размера на вноските и тяхното понижаване няма да компенсира това решение за първия неплатен ден на болничните. Истинският проблем е в злоупотребите с болнични, за което в Европа има доста практики за справяне, съобщи Калфин.

Бизнесмен за болничните: Лесно е, когато не изкарваш пари, да даваш препоръки

Първата стъпка към ликвидирането на практиката с издаването на подправени болнични е въвеждането на дълго отлаганата електронна здравна карта, с помощта на която ще е видно всеки къде и по кое време се е лекувал и на какви процедури е бил подлаган, счита някогашният обществен министър.

Ивайло Калфин разяснява и обстановката с по този начин наречената „ втора пенсия” и фактър, че доста хора ще получават по-малко пари, в сравнение с в случай че им се заплаща единствено една пенсия.

Проблемът е основан още преди 20 години, „ тъй като моделът за тази система беше взет от Латинска Америка”. Идеята е част от парите ти да са на персонална партида, която можете да следите, само че в частните пенсионни фондове не важат разпоредбите за солидарното пенсионно обезпечаване, където важи швейцарското предписание и има отчитане на инфлацията, изясни Калфин.

Според него не можем да обвиним частните пенсионни фондове за ниската рентабилност по нашите партиди, тъй като „ чудеса да създадат не могат да реализират висока доходност” в актуалната икономическа обстановка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР