Фалшиви банкноти се продават в Румъния. Офертите са публикувани в

...
Фалшиви банкноти се продават в Румъния. Офертите са публикувани в
Коментари Харесай

Фалшиви банкноти се продават в Румъния

Фалшиви банкноти се продават в Румъния. Офертите са оповестени в отворена група в криптиран канал за връзка, в който админът на групата показва, че подправените банкноти са „ едно към едно “ с същинските. Това оповестява телевизия Диджи 24.

                 Полицията е сезирана от малкия екран и е почнала следствие.

Потенциалните клиенти на групата, наречена „ подправени пари “, са уверявани, че подправените банкноти могат да се употребяват без проблем в магазините. Теса толкоз добре фалшифицирани, че никой не може да ги разпознае.

Предложенията са напълно съответни: 2500 леи (983 лева.) за 120 000 подправени леи (47 223 лева.). Фалшивите банкноти се оферират в купюри от 50, 100 и 500 леи.

Фалшивите банкноти имат всички детайли за сигурност, създадени са от материали, идентични с същинските, и имат разнообразни серийни номера. Клиентите са уверявани, че могат да употребяват подправените пари на специфичните устройства за заплащане на сметки, на банкомати и на машини на игри на шанса.

                         Румънската полиция е сезирана от телевизия Диджи 24

Журналистка от тази медия се е свързала с админа на групата и е получила подробна информация за подправените пари и оферта да закупи такива. От полицията са оповестили, че са почнали следствие за залавяне на фалшификаторите.

Според представители на Националната банка на Румъния подправените банкноти, пуснати в обращение, елементарно могат да бъдат разпознати.

Наказанията за подправяне и стартиране в обращение на подправени банкноти доближават до 10 години затвор, напомня Диджи 24.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР