Фалшива реклама, разпространявана във Фейсбук, замеси името на офталмолога проф.

...
Фалшива реклама, разпространявана във Фейсбук, замеси името на офталмолога проф.
Коментари Харесай

Измама замеси офталмолога проф. Оскар с ``целебен`` продукт, който коригира зрението за 5 дни - Здраве

Фалшива реклама, популяризирана във Facebook, замеси името на офталмолога проф. Александър Оскар с " целителен " артикул, който " връща зрението на 97% ".

За измамата предизвести самият проф. Оскар в профила си в обществената мрежа, който разяснява:

Отново името ми е забъркано с разпространяването на фармацевтичен артикул, за който даже и не съм чувал. Не се доверявайте на артикули с незнаен генезис, тъй като, като се изключи че няма да оказват помощ, могат и съществено да навредят на здравето ви. Вярвайте на медицина, основана на доказателствата!

Според една от публикациите водещият експерт е основал нов артикул, който " ще усъвършенства зрението на милиони хора по света ". Има и мнения на " пациенти ", които са тествали лекарството и са се уверили в чудодейните му лечебни благоприятни условия. Мъж споделя, че го е употребявал единствено 5 дни и към този момент вижда доста по-добре, даже е свалил  очилата, които носи от 15 години. В отговор жена написа, че е поръчала " лекарството "  по пощата за майка си. " Много по-лесно е, в сравнение с да ходите при експерт ", вълнува се потребителката.

В друга обява е поместено " изявление " с началника на Клиниката по очни заболявания в Александровска болница, в което той " споделя "   по какъв начин концепцията за " чудодейния лек " пристигнала откакто години наред майка му имала проблеми с очите.

В трети пост името на офталмолога е комплицирано с това на пулмолога доктор Александър Симидчиев, който съгласно обявата създал възторг на Европейския конгрес на специалистите в региона на офталмологията. Оказва, че експертът, чието име е комплицирано е бил " приветстван на крайници в продължение на 10 минути ", а от лекарството, което е изобретил се е заинтересувал " най-големият проучвателен център в Съединени американски щати ". Същевременно съгласно незнайните създатели " аптеките в България крият способ който връща зрението на 97% ".

Фалшивата реклама на " целебни " артикули, в която бе забъркано името на проф. Александър Оскар е следващият случай на корист с водещи медицински експерти. Неотдавна бяха обществено опровергани сходни изявления от името на основния държавен здравен контрольор доц Ангел Кунчев.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР