Фалшива новина е, че плажът „Силистар“ ще бъде застрояван, това

...
Фалшива новина е, че плажът „Силистар“ ще бъде застрояван, това
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Фалшива новина е, че се готви застрояването на плаж Силистар

Фалшива вест е, че плажът „ Силистар “ ще бъде застрояван, това беше политическа заигравка от страна на опозицията. Това сподели кметът на Царево Георги Лапчев.
„ Плажът „ Силистар “ няма да бъде застрояван – това е подправена вест. Става въпрос за един парцел, който е на повече от половин километър от плажа. Изобщо не става въпрос за застрояване, а за допускане, с цел да може един архитект да стартира да търси метод по какъв начин един липсващ във времето път още веднъж да се появи – тъй като той е там на процедура, само че на документи го няма “, изясни Лапчев, представен от " Фокус ".
Той уточни, че подправената вест е чисто политическа заигравка от страна на опозицията. „ Тя от дълго време се пробва да сътвори спор, а действително проблем няма “, изясни кметът на Царево.
Припомняме, че през вчерашния ден министър председателят разпореди на кмета на Царево Георги Лапчев (ГЕРБ) да задържи и да не извършва решението на Общински съвет - Царево по проблема „ Силистар “.
По-рано общинарите утвърдиха предлагането на кмета Георги Лапчев за разработване на проект за застрояване на част от местността Силистар, заяви уеб сайтът " Биволъ ".. Става дума за имот от 22 169 кв. м. Лапчев предлага да се направи обстоен организационен проект за аграрен парцел на сдружението " Ню Билдинг Естейтс " ЕООД.
В съвета влизат 13 съветници, като предлагането на Лапчев е получило поддръжка от деветима от тях, от които 8 са от партия ГЕРБ. Трима са дали своят вот срещу - двама съветници на Българска социалистическа партия и един от обединяване " Народен съюз " (Демократическата партия и Български аграрни национален съюз).
От Българска социалистическа партия пък разпространиха позиция, в която декларират, че министър председателят Бойко Бориосов няма пълномощия да спре решението и това може да направи единствено регионалният шеф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР