Фалшива новина е, че финансовият министър има намерение да не

...
Фалшива новина е, че финансовият министър има намерение да не
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Фалшива новина е, че се замразява минималната заплата

" Фалшива вест е, че финансовият министър има желание да не усилва минималната заплата. В края на мандата минималната заплата би трябвало да стигне заплатата за прехрана ". Това сподели в " Твоят ден " по NOVA NEWS Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Той увери, че Василев е склонен, че в " Автомагистрали - Черно море " няма потребност от още инспекции. " Те имат да получават 28 млн. лв. за Автомагистрала " Тракия " предишното лято. Оттогава насам имаше многократни митинги, желаят си заплатите, не са получавали за февруари и март. Ако нямат заплати и за Великден, другояче ще има още негативизъм. Не желаят 50% от сумата, а цялата, няма никакви задатъци. Проверявано е сдружението, нарушавания няма ", акцентира той. И заяви, че в петък министър председателят и вицепремиерът Василев ще бъдат в Раднево, с цел да обсъдят терзанията на миньорите по Плана за възобновяване и датите на закриване на въглищните мини.

По думите му са осъществени общо три инспекции и хората недоумяват за какво е нужна нова. " Протестите ще продължат до момента в който хората си получат парите. Хората си желаят заплатите. Служителите са безапелационни, че не желаят да се поставят в един кюп и желаят да бъдат извадени отвън скоба ", изясни президентът на КНСБ.

Според него е имало среща с финансовия министър, на която са разисквани и проблемите на градския превоз, който в средата на годината може да спре, в случай че не се финансира. " Енергийната част на Плана за възобновяване ни тормози ", показа Димитров.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР