Фалшив сайт разпространи информация за смъртта на кардиолога и председател

...
Фалшив сайт разпространи информация за смъртта на кардиолога и председател
Коментари Харесай

Фалшив сайт публикува некролог на кардиолога доц. Красимира Христова

Фалшив уебсайт популяризира информация за " гибелта " на кардиолога и ръководител на Асоциацията по сърдечносъдова образна диагностика доцент Красимира Христова. Лекарят схваща за известието, оповестено в обществени мрежи, откакто нейни другари стартират да ѝ се обаждат, с цел да ревизират по какъв начин е. Името на медика беше забъркано и в недостоверна реклама на медикаменти.
„ Разбрах, че съм умряла от сърдечен удар предишния четвъртък. Тогава започнаха да ми се обаждат другари, близки и пациенти с въпроса: " Как съм? ". След това се оказа, че е излязла подправена вест в обществените мрежи, че съм умряла ”, описа доцент Христова, предава NOVA.
По думите ѝ синът ѝ съобщил, че във Фейсбук страница на подправен уебсайт е оповестен неин некролог. „ Оказа се, че на напълно законен уебсайт е направено подправено копие. Те нямат визия, че тяхната страница се употребява по този метод. Затова подадохме сигнал до съответните органи ”, показва лекарят.
„ В първия миг ми беше доста неприятно от новината. След това ми стана смешно. Когато човек се зачете в оповестеното от подправения уебсайт изявление, което съм дала преди гибелта си, ми стана ясно, че това са неща, които в никакъв случай не мога да кажа и да съветвам пациентите си. А точно да кажа, че хората би трябвало да спрат медикаментите и да употребяват единствено с хранителни добавки. Това е закононарушение ”, безапелационна е тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР