Фалшив мед залива Стария континент. Проверки са засекли такъв в

...
Фалшив мед залива Стария континент. Проверки са засекли такъв в
Коментари Харесай

Фалшив мед от Китай и Турция залива пазара

Фалшив мед залива Стария континент. Проверки са засекли подобен в 16 страни от Общността, измежду тях и България, предизвести Еврокомисията. Става въпрос за пчелен мед, импортиран в Европейския съюз от трети страни - главно от Китай и Турция.

По този индикатор най-вече проби с подправен вносен мед са открити в Германия, Полша и Испания.

В България от 8 проби, 3 са посочили, че медът е бил подправян, най-често със захарен сироп.

Фалшивият мед няма да ни токсини, просто от него няма да получим потребните субстанции от същинския,  изясняват пчелари, написа bTV.

Когато медът е узрял пчелите го запечатват. В Китай някои пчелари вадят питите от кошера преди медът в тях да е узрял. Това е форма на подправяне на меда. Също в случай че към същински мед се добави глюкозо-фруктозен сироп, който е от царевица.

" Когато приказваме за подправен мед или злепоставен единствено посредством подобен разбор може да се откри каква е истината “, споделя пчеларят инж. Михаил Михайлов.

Анализът на този мед в лаборатория на Българската организация по храните демонстрира, че в него има 0,5% захароза. В отчета на Европейската комисия се показва, че пробите с подправен мед демонстрират захароза над 20%. Установена е в меда, който се внася в Европейския съюз.

" Тогава, когато потребителят купува мед, той би трябвало да желае съответния документ от продавача “, изясни още пчеларят.

В документа написа, че медът, който си купуваме, е минал през разбор на организацията по храните и индикаторите му са в норма. Като цяло българският мед е с отлични качества.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР