Фалшификаторите никога не са се страхували да не копират дръзко

...
Фалшификаторите никога не са се страхували да не копират дръзко
Коментари Харесай

Фалшив iPhone X за 100 долара копира UI, функциите и портовете на оригинала

Фалшификаторите в никакъв случай не са се страхували да не копират смело продуктите на Apple, само че рядко са имали толкоз триумф, колкото това копие на iPhone X , намерено в Шенжен, Китай. От потреблението на комплицирана платформа за iOS клонинг за Android до Lightning врата, то показва най-новите благоприятни условия на китайските копия – и рисковете за сигурността при закупуването им.
По съвсем всички способи, фалшификаторите зад подправения iPhone X за 100 $ съумяха да реализират „достатъчно близка“ репликация на дизайна на Apple. Пакетът наподобява всъщност еднакъв, като се изключи по-малко наситено мастило, даже и с книжката с директива за „Добре пристигнали в iPhone“. И устройството наподобява съвсем неразличимо от оригинала. То даже включва работещ Lightning порт за данни и зареждане и предни и задни камери – въпреки че липсват разширени функционалности като TrueDepth 3D Sensing и Haptic Engine.



Интересното е, че процесорът е MediaTek MT6580 – чип, който нормално се употребява в евтините китайски телефони с Android. Наскоро Apple заяви, че е в диалози с MediaTek за 5G модем за iPhone, както и интегрирани безжични чипове за HomePod представителя.

По същия метод, до момента в който главната операционна система се основава на Android 6 Marshmallow, потребителският интерфейс и приложенията наподобяват незадълбочено като тези на Apple. Същите шрифтове и детайли на интерфейса се намират в приложението Camera, до момента в който Calculator има същите кръгови бутони и числа, а даже App Store наподобява съвсем същия. Някои от приложенията обаче се държат погрешно, а други – макар иконите на iOS за приложения – отварят други възможности на трети страни, които не са идентични.

Ако концепцията за закупуване на на ниска цена фалшификат не е задоволително възпираща сама по себе си, устройството с Android наподобява като притегателна точка за опасности за сигурността и злонамерени приложения . Много приложения имат позволение за достъп персоналната информация на потребителя и устройството може да бъде налично от разстояние, като евентуално предава информация за китайските сървъри – в това число и потребителски идентификационни данни за вход в iCloud, в случай че бъдат споделени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР