Фалшификаторът Иван Богоев остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд.

...
Фалшификаторът Иван Богоев остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд.
Коментари Харесай

Пловдивският съд остави в ареста фалшификатора Иван Богоев

Фалшификаторът Иван Богоев остава в ареста, реши Пловдивският областен съд. 56-годишният мъж е упрекнат в присъединяване в проведена незаконна група за разработване и разпространяване на подправени персонални документи.
Прочетете още
Съдът реши, че от доказателствата по делото, събрани досега, може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвинения Богоев към закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. Окръжен съд – Пловдив одобри, че при мярка друга от задържане под стража е налице действителна заплаха от укриване и осъществяване на закононарушение.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд.

Припомняме, че Богоев бе арестуван зрелищно преди няколко дни в Кършияка. ТrafficNews  публикува видео от залавянето му, а акцията против Богоев бе осъществена от ГДБОП във връзка със скица за подправяне на документи.

Обвинението против фалшификатора и двамата му съучастници – 30-годишният Мерсин М. и 68-годишният Хюсеин Р., поради това, че от началото на 2022 година досега, в Пловдив, на територията на Разград и други градове, както и в страни от Европейски Съюз – Германия и други, са взели участие в проведена незаконна група, обвързвана с изработването и разпространяването на подправени персонални документи – персонални карти, свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство и задгранични паспорти.

До момента е открито, че всеки от участниците в проведената незаконна група имал избрана роля – набиране на хора, които желали да се снабдят с подправени документи, възлагани на поръчката и след това нейното осъществяване. Желаещите да се снабдят с неистинските документи заплащали по 250 евро за персонална карта и същата сума за шофьорска брошура и по 300 евро за направата на чуждестранен паспорт. Повечето от тях са български жители, живеещи в чужбина, има и чужденци. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР