Фалитите в крипто-индустрията осуетиха някои планове на платежните оператори(снимка: CC0

...
Фалитите в крипто-индустрията осуетиха някои планове на платежните оператори(снимка: CC0
Коментари Харесай

Крипто-зимата охлади интереса на Visa и Mastercard към криптовалутите


Фалитите в крипто-индустрията осуетиха някои проекти на платежните оператори
(снимка: CC0 Public Domain)

Платежните оператори Visa и Mastercard отложиха проектите си за основаване на нови партньорства с крипто-фирми, откакто поредност от пазарни провали, почнали с колапса на FTX, подкопаха доверието в крипто-индустрията.

Фалитът на огромни компании за криптовалута като FTX и BlockFi докара до приключване на средства от пазара на криптовалута и до засилен надзор върху него от страна на регулаторите, отбелязва Ройтерс.

Както Visa, по този начин и Mastercard са решили да отсрочат стартирането на избрани артикули и услуги, свързани с криптовалута, до момента в който не бъде въведена регулаторна рамка и подобаващи пазарни условия, съгласно източници, осведомени с проектите на двете компании.

„ Последните нашумели провали в крипто-сектора са значимо увещание, че имаме да извървим дълъг път, преди крипто да стане част от главните разплащания и финансови услуги ”, споделя представител на Visa с уточнението, че това не трансформира тактиката на компанията за работа с криптовалути.

На собствен ред представител на Mastercard съобщи, че компанията към момента се интересува от главната блокчейн технология и опцията да я употребява за решение на настоящи проблеми и основаване на по-ефективни платежни системи.

Коментирайки забавянето на плановете за криптовалута от Visa и Mastercard, Томас Хейс, ръководител и ръководещ член на капиталовата компания Great Hill Capital, споделя, че те „ не би трябвало да вървят напред, до момента в който няма ясна регулаторна рамка ”.
още по темата
По-рано двете платежни системи оповестиха подписване на партньорства с крипто-фирми. Те също по този начин сътвориха специфични групи за проучване на блокчейн технологията.

Миналия април Mastercard сплоти сили с Nexo, с цел да пусне първата в света платежна карта с задействана криптовалута. През ноември Visa разгласи, че приключва споразуменията за дебитни карти с борсата за криптовалута FTX, откакто тя подаде молба за фалит.

American Express, която разгласи през 2021 година, че ще обмисли потребление на криптовалута като бъдеща алтернатива за назад изкупуване на бонус точки, има намерение да преразгледа своите цели в тази област.

„ В кратковременен проект няма да забележим, че криптовалутата заменя нашите съществени разплащателни и кредитни услуги ”, споделя представител на American Express пред Ройтерс по имейл, добавяйки, че компанията продължава да изследва смислени случаи на потребление на технологията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР