Фалитът на врачанския всекидневник „Конкурент“ повлече крак и за ведомствения

...
Фалитът на врачанския всекидневник „Конкурент“ повлече крак и за ведомствения
Коментари Харесай

Измамни схеми! Хората спряха да четат „Конкурент“, Гошо Синдика панически купува изкуствен трафик от фейсбук /доказателства/

Фалитът на врачанския ежедневник „ Конкурент “ повлече крайник и за ведомствения уебсайт, откри инспекция на организация BulNews.
Тоталната липса на интерес към вестника докара и до сериозен спад на визитите в електронния портал. Изданието агонизира близо 5 години, преди предходната година да банкрутира и да спре да излиза всеки ден по павилионите.
Тези дни в същото положение е и уеб сайтът на „ Конкурент “, който изпадна в тотална давност поради неналичието на интерес към скучните вести в него.
Причината за пропадането на тогавашното славно издание и неговия уебсайт е в методът на работа на основния редактор Георги Александров, прочут в обществото като Гошо Синдика. Дребничкият публицист съумя да изгони всички от редакцията и по този начин се стигна досега, в който остана самичък. В коридорите се мотае единствено рекламният сътрудник Мариана Димитрова, която стои, защото има да взима отстъпки от свои покупко-продажби.
Останал самичък като улично куче, Гошо Синдика стартира да купува неестествен трафик от фейсбук, с цел да може да залъгва аудиторията за броя на читателите си. Тази процедура стана съвременна в изданието през предходната година, само че тогава се използваше по един път в месеца. През 2021 година обаче Гошо Синдика полудя и стартира да го прави всеки ден, а от време на време и повече от един път за денонощието.
Така към този момент постоянно се укрепват вести, които постоянно нямат нищо общо с Враца. В момента всеки може да види в уеб страницата, че най-четените материали не са на „ Конкурент “, само че все пак е платено те да натрупат трафик в брояча. Първият - „ Осемте младежи от съдбовната къща за посетители издъхнали поради... ВИДЕО “, е за Босна и Херцеговина и е писан от сътрудниците от „ Фокус “, а вторият – „ Криминалисти: Момчето влачило натрупа на дребния Тома, след това трило кръв с гъба и леген “, е на вестник „ Телеграф “ /вижте схемата/.
Подсилването на непознати материали ненапълно е разумна стъпка, защото в самия „ Конкурент “ публицистиката липсва. Наложената процедура да се заплаща на фейсбук да разпространява непознати текстове е най-яркото самопризнание на Гошо Синдика за цялостната му несръчност и тоталната липса на професионализъм в ръководените от него вестник и уебсайт. Вместо да се влагат средства в заплати на публицисти, те се наливат във фейсбук, тъй като по този начин е най-лесно да се манипулира аудиторията.
Вероятно мнозина биха се запитали за какво го прави. Причината е единствено една – да помпа своя комплекс за значителност и да мами обществото. Хората обаче би трябвало да знаят, че когато се влиза от фейсбук, в който и да е уебсайт, то забележима е единствено съответната обява. Така резултатът от купения трафик е единствено за брояча на интернет портала, само че не и за рекламодателите, защото техните банери и пиар материали не се виждат. На процедура клиентите на който и да е уебсайт нямат изгода от платен трафик, в случай че не е съответно за тяхна поръчка.
В същото време останалите материали в уеб страницата са четени по обидните 80-100 пъти, като при изключителни случаи доближават до 500. За да се разбере истината за известността на електронния портал на банкрутиралия ежедневник е належащо рекламодателите да прегледат какъв брой пъти е прочетен всеки качен текст в него и по този начин лъжата с купения неестествен трафик бързо лъсва. Трагедията е цялостна!
В този случай Гошо Синдика храни болното си его с безумни числа в брояча, които само вършат задаващата се гибел на „ Конкурент “ по-поносима…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР