Фалитът на британския туроператор Томас Кук е голямо и тежко

...
Фалитът на британския туроператор Томас Кук е голямо и тежко
Коментари Харесай

Фалитът на най-големия британски туроператор ще нанесе значителни щети на българския туризъм

Фалитът на английския туроператор " Томас Кук " е огромно и тежко събитие, което ще нанесе вреда и на българския туризъм, защото самолетната компания държи над 50% от полетите към летищата във Варна и Бургас.

Така че ние имаме забележителна вреда в тази ситуация. Това разяснява за БТВ шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов, написа varna24.bg.

По думите му на бизнеса в България този банкрут ще се отрази в две посоки. " Томас Кук " има обилни отговорности към български хотелиери, защото според договорите заплащането се прави 60 дни след осъществяване на самото пътешестване, изясни Драганов пред Българска телеграфна агенция. Това значи, че има висящи заплащания към български хотели за юли и август.

От друга страна, добави Драганов, няма да бъдат осъществени бъдещи пътувания до края на сезона. " Томас Кук " е имал планувани полети до 8 октомври. Очевидно е, че и договорите за 2020 година също няма да могат да бъдат изпълнени, сподели още Драганов.

Той дефинира банкрута на английския " Томас Кук " като " доста разтърсване " след неуспеха на договарянията с кредитори. Ако и " Томас Кук " - Германия разгласи банкрут, ще има верига от банкрути, която ще провокира безпорядък, който към този момент се следи на редица от летищата в света, добави анализаторът.

Той заяви, че през вчерашния ден на летище Бургас, заради анулация на полета на " Томас Кук ", 54 пасажери са били натоварена на самолети на " Балкан холидейс еър " и са откарани до лондонското летище " Гетуик ", вместо до летище " Кардиф " в Уелс. Това съгласно Драганов е положително решение, защото самолетната компания се е обърнала към гражданската въздухоплавателна администрация на Англия да поеме извозването на всички британци към родината им.

На Острова всеки туроператор е обвързван с гаранционен фонд, уточни той. Така че, който и да транспорти английски туристи със аероплан от друга самолетна компания, ще получи възнаграждение от гаранционния фонд на Англия, който е към Асоциацията на английските туроператори. По този метод няма да бъде обиден нито един английски жител като се изключи това, че ще има закъснение, изясни Румен Драганов.

Британският туроператор " Томас Кук " разгласи през днешния ден банкрут, откакто не е съумял да откри нужните пари, с цел да продължи активността си, и ще стартира произвеждане по разпродажба. Така се анулират почивките на стотици хиляди клиенти. Властите ще би трябвало да провеждат завръщането в родината на близо 600 000 туристи, клиенти на най-старата туристическа компания в света, от които на 150 000 британци.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР