Фалиралата авиокомпания Еър Берлин (Air Berlin) в петък вечерта приключи

...
Фалиралата авиокомпания Еър Берлин (Air Berlin) в петък вечерта приключи
Коментари Харесай

Кацна последният самолет на Еър Берлин

Фалиралата самолетна компания " Еър Берлин " (Air Berlin) в петък вечерта завърши дефинитивно своята оперативна активност.

Краят на съвсем 40-годишната история на втората по величина самолетна компания в Германия бе подложен от самолета, предвижващ се по линията Мюнхен-Берлин.

Той извърши последния си полет и кацна на летище " Тегел " в немската столица. Билетите за финалния полет на именития авиопревозвач бяха разпродадени за броени седмици, а стотиците неуспели да си закупят подобен се събраха на летището, където следиха приземяването. Заради събитието администрацията на " Тегел " даже взе решение да не затваря терасата за гости, от която се открива взор към пистите.

БГНЕС напомня, че в средата на август втората по величина самолетна компания в Германия „ Еър Берлин ” разгласи началото на правосъдно произвеждане по неплатежоспособност. Това решение бе взето, откакто главният акционер - самолетната компания „ Етихад ”, която има 29,21% от акциите - отхвърли да отпусне спомагателни средства за подкрепяне на затъващия немски транспортьор. За да обезпечи работата на " Еър Берлин " за празничния интервал, немското държавно управление склони да даде заем на самолетната компания в размер на 150 млн. евро, а " Луфтханза " пое риска да закупи част от активите й. Според изчисленията сумата би трябвало да стигне за три месеца - до края на годината.

След това ще се стартира съкращаването на 1400 чиновници на " Еър Берлин ", като наземният обслужващ личен състав първи ще получи съобщение за уволнението си. Онези чиновници на компанията, чиято работа е нужна за осъществяването на полетите пък ще бъдат освободени от служба чак в края на февруари 2018 година
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР