Факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“

...
Факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“
Коментари Харесай

Раздават дипломите на 391 абсолвенти от ФМИ-ПУ

Факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ тържествено ще връчи дипломите на 391 абитуриенти в събота, 24 март. Дипломираните бакалаври са 260, като 64 от тях са отличници, а магистрите са 131, от които отличниците – 88. Всички те са от специалности в региона на математиката, информатиката и осведомителните технологии, оповестиха от висшето учебно заведение.

Випуск 2017 е 53-тият следващ за ФМИ. Абсолвентите ще бъдат приветствани както от управленията на университета и на факултета, по този начин и от свои сегашни и бъдещи работодатели и от представители на локалната и държавната управляващи.

Факултетът по математика и информатика на ПУ „ Паисий Хилендарски “ е с над 50-годишна история и е измежду авторитетните просветителни и научни институции в България и Европа, както и един от най-големите инкубатори на сходни фрагменти в страната. Неговите ученици сполучливо се осъществят у нас и по света, безапелационен е деканът проф. доктор Анто Илиев.

Той напомня, че във ФМИ на ПУ годишно се образоват към 2300 бакалаври, магистри и докторанти в най-съвременни посоки на софтуерните технологии, информатиката и математиката. „ Учебните проекти и стратегии от време на време се актуализират, с цел да дават отговор на условията на пазара на труда, а от образователната 2017/2018 година приехме над 160 студенти в компетентност „ Софтуерно инженерство “ за образование по държавна поръчка “, описа проф. Илиев.

През тази година се дипломира и първият випуск на бакалавърска стратегия „ Информационни технологии, математика и учебен мениджмънт “, тъй че българското обучение ще получи свежи сили и хрумвания от бъдещите учители, ръководители и други експерти в региона на образованието, акцентира проф. Илиев.

Към фрагментите на факултета демонстрират обичаен интерес огромен брой водещи компании и институции, в които са осъществени сполучливо ученици на факултета. Част от тези компании и тази година ще наградят абитуриентите.

Утвърдени експерти от бизнеса годишно се включват в процеса на образование на студентите от ФМИ на ПУ посредством провеждането на редица избираеми курсове. Същевременно с това, към този момент пета поредна образователна година всички студенти от бакалавърските специалности на ФМИ в региона на информатиката и осведомителните технологии организират образование във компания посредством практиките по специалността и преддипломния си стаж. Втора поредна година се провежда и летен стаж.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР