Факултетът по журналистика и масова комуникация към Софийския университет Св.

...
Факултетът по журналистика и масова комуникация към Софийския университет Св.
Коментари Харесай

Факултетът по журналистика получи Почетния знак на президента

Факултетът по публицистика и всеобща връзка към Софийския университет " Св. Климент Охридски " получи Почетния знак на президента.

С академично празненство през днешния ден се означи 70-годишнината от основаването на специалността „ Журналистика " към най остарялото ни висше образователно заведение. В тържественото си слово президентът означи, че " през днешния ден информацията е моторът на напредъка, само че тя може да има и разрушителна мощ, доста по огромна от тази на ракетите и бомбите " и акцентира:

" Неизменен остава фактът, че никоя ера не е удобна за публицистите, отдадени на истината. А властта постоянно се стреми да ограничи гласът им. Когато истината линея в конфликта на идеологиите, а информацията, без значение вярна или не, се популяризира със скоростта на едно кликване, отговорността на журналиста към аудиторията и към обективността на информацията става още по-голяма "

На академичното празненство дипломите си получиха студентите от  випуск 2022 на Факултета по публицистика и всеобща връзка към Софийския университет " Св. Климент Охридски ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР